„Un vot mic pentru lucruri mari”, la cererea senatorului Marcel Vela

explo 1000x200

Senatorul Ion Marcel Vela, reales în funcția de secretar al Senatului României, a susținut în plenul Senatului, în prima intervenție din 2019, necesitatea adoptării unei legi care ar ajuta foarte mult primarii din zonele cu obiective turistice, pentru o refacere și reabilitare a infrastructurii în vederea dezvoltării turistice.

Inițiativa legislativă a fost votată în unanimitate în Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, din care senatorul Vela face parte.

„O primărie are și acum atribuții, conform Legii 215, de a regla tot ceea ce ține de apele pluviale de pe raza unității teritorial administrative, care nu țin de Apele Române. Ce este important pentru toți primarii din România, indiferent de culoare lor politică, există programe de investiții care nu pot fi accesate decât pe raza unității teritorial administrative existente în prezent. Dacă drumul respectiv aparține de Romsilva, însă este util și facilitează accesul atât spre o zonă forestieră, dar și către una turistică, acel primar sau președinte de Consiliu Județean nu va putea investi pentru repararea și reabilitarea acelui drum. Această lege rezolvă o problemă de fond, toți primarii din România, după promulgarea acestei legi, pot solicita acele drumuri care pot fi introduse în proiectele de sistematizare ale UAT-urilor. Este un vot mic, dar să asigur că este pentru lucruri mari”, a menționat Marcel Vela de la tribuna Senatului.

Proiectul de lege a fost votat cu 90 de voturi pentru și 12 contra (USR şi PMP). Urmează ca legea să fie trimisă pentru dezbateri și la Camera Deputaților, apoi promulgată de către președintele României.

Vela le-a urat succes primarilor în demersul lor de a reabilita și drumurile pe care erau stăpâni cei de la Romsilva, dar care asigură și accesul rutier spre zonele turistice sau de agrement de pe raza localităților respective.