Un tren a făcut aseară 6 ore de la Timişoara la Lugoj. Trenul nu a ajuns nici acum la Bucureşti, ultima destinaţie

Un tren Interregio de la Astra Trans Carpatic a făcut aproape şase ore de la Timişoara până la Lugoj aseară. Trenul a plecat la ora 22.20 din Timişoara, iar ora în care ar fi trebuit parcursă distanța s-a transformat în aproape şase. Trenul, cu direcţia Bucureşti, nu a ajuns nici acum la destinaţie, iar reprezentanţii Astra Transcarpatic vorbesc de aproape 400 de minute întârziere.

Trenul trebuia să ajungă la destinaţie la ora 7.05 şi după estimările celor de la Astra Trans Carpatic, acesta va ajunge la 13.25. „Avea 393 de minute întârziere la plecarea din Topolovăţă, pe parcurs a mai recuperat aproximativ 10 minute, spune Doru Pârvan, asistent comercial Astra Trans Carpatic.

Ce a dus la această situaţie? Vântul puternic de aseară care a rupt crengi şi le-a aruncat pe şine, ceea ce a dus la ruperea unui pantograf, iar trenul nu şi-a mai putut continua drumul, fiind blocat între Recaş şi Topolovăţu Mare.

leader board 728 x 90 px

În momentul plecării din Timişoara trenul a avut peste 100 de pasageri, 48 la vagoanele de dormit şi 60 la vagoanele de clasă. Unii dintre ei şi-au continuat călătoria cu alte mijloace de transport. Alţii, care nu au avut cu ce să meargă, nu au avut altă soluţie decât să aştepte. Probleme cu căldura nu au fost, asigură reprezentanţii Astra Trans Carpatic.

„Au avut căldură, au primit din tren cafea, apă, în perioada în care au aşteptat. Nu am primit reclamaţii din acest punct de vedere”, a mai spus Doru Pârvan.

Acesta a mai spus că pasagerii care au renunţat la călătoria cu trenul şi au continuat-o cu un alt mijloc de transport îşi vor primi banii înapoi. Întârzieri s-au înregistrat ieri şi pe alte rute din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.