Un transport de migranți Dunăre – Timișoara, 150.000 de euro

arme de la o grupare trafic de migranti destructurata de diicot timisoara
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Grupul de traficanți de migranți destructurat de DIICOT și Poliția de Frontieră Timișoara câștiga între 120.000 și 150.000 de euro dintr-un singur transport.  

Ancheta se apropie de final, 10 dintre traficanți fiind arestați preventive, iar un altul, minor, se află în arest la domiciliu.

Traficanții aduceau străinii din Bulgaria, în special, îi treceau Dunărea și apoi îi transportau în Timișoara. Aici stăteau câteva zile, până când se organizau noi transporturi, cu TIR-uri, spre Ungaria.

„În baza materialului probator administrat a rezultat faptul că membrii grupului infracțional, sprijiniți și de alți inculpați, au organizat transporturile de migranți prin procurarea de autoutilitare, recrutarea de șoferi atât pentru aceste autovehicule cât și  pentru cele folosite ca antemergători, transportarea migranților pe distanțe lungi cu autovehicule pentru mărfuri ori de capacitate mică în care introduceau mult mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut, punându-le permanent viața în pericol”, explică Poliția de Frontieră Timișoara.

De exemplu, în timpul unui transport cu 17 migranți, traficantul de la volan a încercat să evite echipajele de poliție mărind viteza de deplasare, dar a pierdut controlul volanului și a produs un accident soldat cu rănirea mai multor pasageri.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Cercetările au reliefat că la un singur transport de aproximativ 30 de migranți, grupul infracțional organizat obținea sume situate între 120.000 – 150.000 de euro”, mai spun polițiștii.

În urma celor 33 de percheziții, efectuate în 12 martie, au fost găsite sumele de  32.000 de euro, 75.000 de lei, 7.500 de lire sterline, 3 arme neletale supuse autorizării, pașapoarte, telefoane mobile, medii de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost ridicate 7 autoturisme, urmând a fi  indisponibilizate prin măsura sechestrului asigurător.

Grupul este acuzat de constituirea unui grup infracțional, trafic de migranți, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și părăsirea locului accidentului.

 

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/