Un singur medic ține în viață Secția de Oncologie la spitalul din Reșița!

Viața unui reșițean bolnav de cancer atârnă de un singur fir de ață sau, în cazul orașului Reșița, de un singur medic specialist care poate răspunde nevoilor tuturor pacienților.

Întreaga țară duce o lipsă acută de medici oncologi, iar acest lucru se resimte și la nivelul municipiului Reșița. Spitalul Județean nu poate pune la dispoziția cetățenilor decât un singur medic specialist pe această secție.

Pe cât de tramatizant sună pentru bolnavii care depind de un astfel de medic, pe atât de normal este pentru conducerea unității spitalicești ca Secția de Oncologie să funcționeze cu un singur cadru medical. Directorul Spitalului Județean susține chiar că secția de la Reșița face față cu brio cerințelor pacienților.

Oncologia este o secție care în ciuda tuturor aparențelor funcționează foarte bine chiar dacă este anagajat un singur medic. Numărul de medici oncologi la nivel național este foarte mic și sper ca Ministerul Sănătății să facă o evaluare a numărului specialiștilor și să scoată la concurs mai multe posturi pentru Oncologie, a explicat Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean din Reșița.

Mai mult decât atât, la nivel de județ au fost scoase la concurs mai multe posturi la care nu s-a prezentat nimeni. Cu toate acestea, singurul medic care se ocupă de bolnavii de cancer se descurcă fără probleme, pentru că numărul de pacienți este în scădere.

„La nivelul Reșiței este o staționare a numărului de pacienți la Oncologie anul acesta. Nu avem secție de Oncologie Pediatrică. Noi ca spital ne dorim să fim foarte rentabili. Sunt secții care nu au sens să fie înființate când nu există cerere”, a mai explicat Dumitru Secășan.

Foto: http://sanatate.bzi.ro/