Un singur loc de muncă vacant în Reşiţa şi Caransebeş! Zero în Moldova Nouă!

Cea mai recentă listă cu locurile de muncă vacante în Caraş-Severin, făcută publică de AJOFM azi, 9 martie, demonstrează că mediul de afaceri din cele mai multe centre urbane cărăşene nu se poate dezvolta, după ultimele reglementări fiscale.

Doar 34 de locuri de muncă vacante anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin. Dacă scădem cele 15 disponibile în Bocşa, 8 în Băile Herculane şi 3 în comuna Bozovici, constatăm că în restul judeţului oferta de locuri de muncă vacante este cvasiinexistentă: un total de 8 job-uri în două municipii şi patru oraşe!

Punctual, situaţia cea mai sumbră este în Moldova Nouă, cu niciun loc de muncă vacant, şi aceasta în contextul anunţatei închideri a fabricii Delphi. În cele două municipii se caută doar câte un expert jurist, la Reşiţa, respectiv inginer mecanic, la Caransebeş.

În celelalte trei oraşe, potrivit AJOFM, sunt oferite câte două locuri de muncă: îngrijitor clădiri şi spălător vase – Anina, cameristă hotel şi mecanic agricol – Oraviţa, consilier instituţii publice şi muncitor necalificat în construcţii – Oţelu Roşu.

Situaţia în judeţ s-ar putea schimba în bine, măcar la Reşiţa şi Oţelu Roşu, dacă ar fi să ne luăm după demersurile iniţiate de primarii Nelu Popa şi Luca Mălăiescu. O gură de oxigen pentru mediul nostru de afaceri ar putea veni odată ce va începe efectiv implementarea programelor guvernamentale de investiţii, atât de mult trâmbiţate, dar departe de a fi şi materializate. Cu condiţia ca de lucrări să nu se ocupe tot felul de teldrumuri…