Un singur elev promovat în etapa specială a Evaluării Naționale în Caraș-Severin

Rezultatele etapei speciale a Evaluării Naționale au fost publicate anonimizat. În județul Caraș-Severin s-au înscris 4 elevi, dintre care au fost prezenți 3 candidați și doar unul a obținut media probelor peste 5. Elevii care au susținut etapa specială au fost anterior în izolare la domiciliu.

Doi elevi sunt din Reşiţa, 1 din Vrani si 1 din Poiana. Probele la limba și literatura română și matematică s-au desfășurat la centrul de examen organizat la Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Reșița. Au fost prezenți 3 candidați, dintre care doar unul a obținut media probelor peste 5, iar ceilalți 2 – sub 5.

Contestațiile pot fi depuse astăzi, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse sau transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială. Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri prin cifra de școlarizare aprobată pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

leader board 728 x 90 px