Un șef din Poliție și-a convins subalternul să încalce legea!

Știa foarte bine care sunt obligațiile subalternului său, dar totuși l-a determinat să le încalce. Cel puțin asta spun procurorii care au anchetat accidentul din vara lui 2014, atunci când doi polițiști băuți au fost implicați într-un grav accident de circulație.

Noi detalii ies la iveală în cazul accidentului produs în luna iunie 2014 pe strada 24 Ianuarie din Reșița. Doi polițiști au fost principalii protagoniști, ambii amețiți de aburii alcoolului, unul dintre ei pe scaunul șoferului. Este vorba despre șeful Secției de Poliție Rurală Bocșa, Vasile Isac (foto), împreună cu subalternul său, șeful Postului de Poliție din comuna Dognecea, Liviu Ștefan.

Rechizitoriul scoate însă la iveală noi detalii. Nu doar că cei doi oameni ai legii au petrecut la Ramna, iar apoi au plecat cu mașina, deși ambii consumaseră alcool… Vasile Isac știa foarte bine că în 3 iunie 2014 Liviu Ștefan nu avea voie să părăsească Dognecea, fiind obligat să intervină în cazul producerii unor evenimente pe raza comunei. Cu toate acestea, l-a sunat și i-a cerut să-l însoțească la o petrecere tocmai la Ramna. „Întrucât răspundea de planificarea în serviciu a subordonaților, inculpatul insp. princ. I.V. a știut că subordonatul său era planificat să asigure de la domiciliu intervenția la evenimente și că nu avea permisiunea de a părăsi teritoriul comunei Dognecea. Cu toate acestea, în data de 03.06.2014, în jurul orelor 17.00, insp. princ. I.V. l-a contactat telefonic pe acesta și l-a determinat să îl însoțească la Ramna, pentru a participa la o petrecere dată de numitul H.C., la domiciliul său”, se arată în rechizitoriu.

După chef, Isac, aflat sub influența alcoolului, nu s-a urcat la volan pentru a se întoarce acasă, ci i-ar fi cerut lui Ștefan să îi conducă mașina, ceea ce avea să se și întâmple, chiar dacă și acesta din urmă consumase alcool. Destul de mult, dacă ne luăm după alcoolemie: 1,30 g/l alcool pur în sânge. Cei doi, împreună cu o tânără aflată cu ei în mașină, au fost răniți grav după ce la Reșița mașina lor s-a ciocnit cu un TIR.

CITEȘTE ȘI: Șefi din Poliție, trimiși în judecată! La 3 ani după ce au fost implicați într-un accident îmbibat în alcool!

La 3 ani de la producerea accidentului, cei doi au fost trimiși în judecată în stare de libertate. Vasile Isac pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul unei persoane aflate sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive, iar Liviu Ștefan pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/