Un șef de stat și peste 60 de diplomați și înalți oficiali, în vizită la Timișoara

delegatie timisoara

Un șef de stat și peste 60 de diplomați și înalți oficiali vor vizita Timișoara în mai puțin de o săptămână, în contextul deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii 2023.

Dominic Fritz anunță că Timișoara va fi pe harta culturală și diplomatică internațională. În mai puțin de o săptămână, un șef de stat și peste 60 de diplomați și înalți oficiali vizitează orașul de pe Bega, în contextul Capitalei Europene a Culturii 2023.

Mai precis, în perioada 25 – 26 mai, la Timișoara va veni președintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. De asemenea, primarul Dominic Fritz se va afla într-o vizită oficială de promovare a Timișoarei 2023 în Portugalia, în perioada 22 – 23 mai.

Urmează câteva zile foarte intense pentru Timișoara, când atenția oficialităților și a presei din Europa va fi din nou ațintită asupra noastră. Sunt extrem de onorat să primesc la Timișoara, într-un timp așa de scurt, peste 60 de diplomați, parlamentari, înalți oficiali străini. Suntem în fața unei vizite istorice pentru Timișoara: prima vizită a unui președinte al Germaniei și după foarte, foarte mulți ani prima vizită a unui șef de stat străin. Este șansa pe care titlul de Capitală Culturală ne-o dă, de a arăta Europei povestea Timișoarei multiculturale, inovative și curajoase. Este anul în care trebuie să profităm de vizibilitatea internațională a Timișoarei pentru a repoziționa orașul pe harta Europei și pentru a schimba percepția asupra României”, a declarat Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a făcut public programul vizitelor oficiale. Așadar, duminică, 21 mai, edilul-șef va întâmpina delegația compusă din diplomați din peste 35 de state din întreaga lume, acreditați la București – ambasadori, consuli, atașați culturali – la Cazarma U, unde se desfășoară una dintre cele mai mari expoziții de artă contemporană din programul TM2023. Întâlnirea va fi urmată de o recepție oficială, la Cazarmă. De asemenea, vor fi vizitate principalele obiective ale orașului, precum și o parte din expozițiile reprezentative din oferta culturală a acestui an.

Totodată, luni, 22 mai, și marți, 23 mai, Dominic Fritz se va afla în Portugalia pentru a promova Timișoara 2023, împreună cu Romanian Chamber Orchestra.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Va fi prezent în orașul înfrățit Porto și la Lisabona, unde are întâlniri cu reprezentanți ai autorităților portugheze, personalități culturale, jurnaliști, membri ai corpului diplomatic, membri ai comunității românești. La Lisabona, va avea loc o întâlnire bilaterală cu primarul Carlos Moedas, care s-a aflat anul trecut la Timișoara și a participat la o dezbatere cu primarul Timișoarei, despre rolul tot mai important al orașelor la nivel internațional și provocările pe care acestea le întâmpină. De altfel, între primăriile dintre Timișoara și Lisabona există deja stabilite relații de colaborare: Primăria Timișoara a beneficiat de ajutorul Primăriei Lisabona în elaborarea regulamentului de implicare a populației în campania de bugetare participativă”, a detaliat Primăria Timișoara.

Miercuri 24 mai, și joi, 25 mai, Primăria Timișoara va primi vizita unei delegații a Parlamentului Regional, regiunea Wielkopolska, Polonia, alcătuită din parlamentari și reprezentanți ai Biroului de Cooperare Internațională și Biroului de Cultură din cadrul Președinției Regiunii Wielkopolska, Polonia.

Joi, 25 mai, și vineri, 26 mai, președintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va fi prezent la Timișoara, în urma invitației făcute de Președinție, Forumul Democrat al Germanilor din România și primarul Dominic Fritz. Oaspetele german va participa la un concert al Filarmonicii Banatul și va vizita expoziția de la Cazarma U. Vineri, președintele Germaniei va vizita Timișoara împreună cu primarul Dominic Fritz.

De altfel, Germania este unul dintre susținătorii financiari ai evenimentelor Capitalei Culturale cu 550.000 euro. 360.000 de euro vin de la Ministerul Federal al Culturii din Germania pentru două concerte de mare amploare cu  “Gurre-Lieder” de Schönberg, la Timișoara și Gera în septembrie 2023. Încă 190.000 de euro vin de la Fundația Culturală Federală a Germaniei, pentru o producție comună între Teatrul German din Timișoara și cel din Gera”, a informat Primăria Timișoara.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/