Mai mulți oameni de afaceri din Timișoara și reprezentanți ai unor companii americane, germane, franceze și italiene intenționează să cumpere un sat întreg, dintr-o zonă pitorească din Caraș-Severin!
Inițiativa îi aparține lui Adrian Bădescu, președintele Clubului Economic Nord American din Timișoara. Acesta i-a invitat pe membrii cluburilor economice care activează în capitala Banatului și oamenii de afaceri români și străini care dezvoltă busnissuri în zona de Vest să transforme un sat uitat din lume din Caraș-Severin într-o destinație de weekend, de vacanță, într-un loc de întâlnire în care să se lege noi colaborări și unde să ia naștere alte proiecte antreprenoriale. Propunerea a fost lansată în cadrul evenimentului „Caraș-Severin, The Investitor´s Book”, după ce prefectul Ioan Dragomir, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, Nelu Popa, primarul municipiului Reșița, și reprezentanți de marcă ai Carașului au făcut împreună lobby pentru Banatul de Munte.
„Cuvântul și ideile pe care le-au avut ceilalți invitați din Caraș-Severin, domnul academician Ioan Păun Otiman, domnul doctor Paul Purea și domnul profesor Sorin Pescariu mi-au dar pur și simplu frâu liber imaginației și am spus că, dacă un sat ca și Gărâna e un centru național al jazzului sau un sat ca Socolari a devenit dintr-un sat pierdut și dărâmat aproape un sat extraordinar, o bijuterie a artei, poate ar fi interesant ca un alt sat care începe să fie părăsit și se dărâmă să devină un sat al oamenilor de business din regiunea de Vest. Casele nu sunt foarte scumpe și, cu un mic efort, cred că foarte mulți oameni de business ar avea disponibilitatea să-și cumpere o a doua locuință în Banatul Montan. Să le renovăm cu niște arhitecți smart, în spirtul zonei, păstrând tradiția și valorile zonei și să transformăm satul respectiv într-un altfel de atracție, să venim cu drag în Caraș-Severin, la noi acasă.”, a spus doctorul Bădescu pentru expressdebanat.ro.