Un psiholog ne învață cum să ne depășim fricile prin… dans!

Tuturor ne este teamă de ceva, iar fiecare dintre noi resimțim frica în mod diferit. Ce este de fapt frica și cum acționează ea asupra noastră? Despre asta și-a deschis inima psihoterapeutul Mihaela Stoica în cel mai recent articol de pe blog, unde vorbește despre cum să trecem peste frică într-un mod cât se poate de sănătos pentru psihicul nostru.

Frica este o stare mentală în esență, care are un centru de reacție la emoție, numit amigdala cerebrală, care funcționează după metoda stimul-răspuns. Leacul anti-frică nu există, însă noi deținem armonia propriului trup și, implicit, noi suntem stăpânii propriilor emoții, deci totul pleacă din interiorul nostru. Mihaela Stoica a vorbit despre un dans al fricii, mai exact despre un dans al sentimentelor pozitive.

,,Fiecăruia îi este frică de ceva: de singurătate, de bătrânețe, de pierderea persoanelor dragi, de vorbitul în public, de a lua decizii, de intimitate, de schimbarea locului de muncă, de șofat, de a pune capăt unei relații, etc. Întrebarea care ne bântuie mințile este: Cum pot scăpa de frică? Adevărul este că frica nu dispare complet niciodată, dar putem învăța dansul fricii atât timp cât continuăm să ne dezvoltăm. Cu alte cuvinte, frica ta nu va dispărea, dar relația ta cu ea se va schimba! Este important să acceptăm starea de frică drept un semnal natural de alarmă și să căutăm să înțelegem intenția pozitivă a sentimentului de frică. Prin reeducarea gândirii, prin accesarea interioară a tuturor resurselor tale și prin descoperirea sinelui real, vei putea să accepți că frica e un simplu fapt al vieții, nu o barieră în calea succesului tău. Pentru a-ți diminua temerile, nu trebuie decât să îți crești mai mult încrederea în propria capacitate de a face față la orice îți apare în cale. Să lucrezi la stima de sine și la bagajul cu care ai venit din copilărie.”, scrie Mihaela Stoica.

Psihoterapeut la Cabinetul Individual de Psihologie Stoica Mihaela – Cabinet Freesia, Mihaela recomandă exercițiul și o viață înconjurată de energii pozitive, inclusiv de cuvinte pozitive.

Dansul fricii

Psihologul Mihaela Stoica numește tehnica ei vindecătoare Dansul fericirii, care presupune: ședințe de psihoterapie, prin transformarea tiparelor mentale, autocunoaștere, lucru asupra atașamentului, meditații, alimentație sănătoasă, sport și un mediu potrivit pentru tine. Toate acestea se administrează regulat, prin exercițiu.

,,Ai răbdare cu tine ca transformarea să se producă – suntem toți asemenea seminței din ghiveci. Chiar dacă aparent nu se întâmplă nimic atât timp cât sămânța este în pământ, ea se transformă de la o zi la alta, tot mai mult, până când, într-o zi, se va ivi la suprafață sub forma unei minunate flori. Nu încerca să fii perfect și vorbește despre fricile tale! Fericirea este o alegere conștientă. Și totuși, cât de sănătoasă este conștiința ta și cât de apăsător este subconștientul tău? Aici și acum începe schimbarea ta! Nu ezita să apelezi la specialiști și să devii cea mai frumoasă variantă a ta!”, transmite psihoterapeului Mihaela Stoica.

Articolul integral poate fi accesat aici.

*

Psihoterapeutul Mihaela Stoica oferă psihoterapie individuală, pentru copii, adolescenți și familie și chiar terapie online. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0752.915.955 sau pe adresa de email: mihaelapsiho@gmail.com.