Un nou sprijin financiar de la Guvern pentru compania Colterm

colterm6

Societatea de termoficare a Timișoarei primește un nou sprijin de la Guvern. Ministerul Dezvoltării anunță că în conturile Colterm vor intra aproape 12 milioane de lei, pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică.

Un nou sprijin de la Guvern pentru compania Colterm. Ministerul Dezvoltării a anunțat, joi, că sprijină cu aproape 60 de milioane de lei asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică din mai multe orașe din România.

Din această sumă, aproape 15 milioane de lei ajung în orașele Brașov, Constanța, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași și Bârlad și reprezintă subvenția pentru consumul de gaze naturale din luna martie.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Diferența de bani, adică aproape 43 de milioane de lei, este alocată pentru sprijinirea primăriilor în asigurarea „continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”. Fondurile sunt raportate la consumul din luna februarie și sunt destinate orașelor Arad, Bacău, Călărași, Constanța, Giurgiu, Timișoara și Focșani.

În ceea ce privește Timișoara, orașul este sprijinit cu o sumă de aproape 12 milioane de lei.

Astfel, până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinație, prin Legea bugetului de stat pentru 2022, au fost utilizate 330.485.150,87 lei, atât sub formă de subvenție la achiziția de gaze naturale și păcură, cât și pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

banner 970 x 250