Un nou focar de pestă porcină africană, depistat la o mănăstire de lângă Timișoara

Noi focare de pestă porcină au fost confirmate în judeţul Timiş, după ce la Bucovăţ au fost omorâţi şi incineraţi peste 50 de porci. De data aceasta este vorba despre Mănăstirea Şag şi satul Cadar aparţinând comunei Tormac.

La Mănăstirea Şag, unde sunt 11 porci, se aşteaptă să ajungă un incinerator mobil din judeţul Dolj, pentru uciderea porcilor existenţi. În cea de-a doua locaţie, având în vedere că erau numai trei purcei, dintre care unul decedase, s-a luat măsura uciderii celorlalţi doi. Autorităţile sunt în alertă.

„În seara zilei de 3 martie au avut loc, la Instituția Prefectului, ședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Centrului Local pentru Combaterea Bolilor. În cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor s-au pus în discuție primele măsuri care trebuie luate având în vedere suspiciunile de pestă porcină africană, confirmate în această seară de laboratorul DSVSA Timiș, în cele două locații din județul Timiș”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Timiş

Totodată, s-a decis supravegherea traficului în zonă pentru a nu putea fi duși porci din cele două zone și se trece la dezinfectarea acestora.

tmc 640