Un milion de euro, pe apa sâmbetei! Uzina 3 de apă a Lugojului ar putea fi închisă din cauza ineficienței

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că a renunțat la proiectul de un milion de euro promis de fosta administrație pentru reabilitarea Uzinei de apă nr. 3, situată pe strada Vicențiu Babeș. Actuala administrație a comunicat că decizia a fost luată după ce s-a constatat că proiectarea a fost defectuoasă și nu ar fi adus o îmbunătățire semnificativă a sistemului de aducțiune și filtrare.

„Am încercat anul trecut să obținem finanțare pentru Uzina 3, dar a trebuit să renunțăm la proiect, pentru că așa cum era realizat, nu ar fi adus o creștere semnificativă a parametrilor de captare și tratare a apei. În locul acestui proiect vom face un studiu de fezabilitate să vedem dacă mai avem nevoie de această uzină, care livrează o cantitate destul de mică în sistem. Aducțiunea de apă de la această uzină nu este corespunzătoare, iar echipamentele și conceptul uzinei sunt depășite, mai rentabil ar fi una nouă. Vrem să vedem și cu celelalte două uzine care este situația. Au apărut noi tehnologii, se pot construi mai multe uzine de dimensiuni mai mici, dar cu randament mai bun. Deocamdată așteptăm soluțiile specialiștilor”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Uzina 3 a fost construită în anii ’80 și are rolul de a echilibra presiunea în sistem și de a alimenta cartierul Bocșei. Au fost forate șapte puțuri pentru captare, dar în prezent funcționează doar o parte. Apa livrată de la Uzina 3 are parametri scăzuți de potabilitate, mai ales pe timpul verii. Tratarea se face doar prin clorinare, procedeu insuficient pentru o apă bună pentru consum.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)