Un mărţişor achiziţionat, o primă bătălie câştigată în lupta cu boala

Prima lună a primăverii reprezintă atât un prilej de bucurie, datorită revenirii naturii la viață, cât și unul în care le putem mulțumi celor mai gingașe ființe, prin cadouri, flori, mărțișoare, pentru faptul că ne-au dat posibilitatea de a călători și de a ne îndeplini misiunea pământească. În plus, cum o bucurie poate atrage o alta, la fel și Ziua Femeii poate fi momentul propice pentru a da startul campaniilor umanitare, cu un mărțișor achiziționat pentru oricare din reprezentantele sexului frumos fiind posibilă schimbarea unui destin, în special în rândul celor a căror speranțe în bine stau într-un fir de ață.

În mai puțin de o săptămână, locuitorii orașului de pe Valea Carașului vor avea ocazia de a oferi bucurii la dublu. O dată, în luna Femeii, bărbații, băieții își vor putea surprinde persoanele dragi cu mărțișoare care mai de care mai interesant concepute, însă, pe de altă parte, gestul lor va juca un rol definitoriu în revenirea la o viață normală a unui dascăl din comunitate care, din cauza problemelor de sănătate, nu mai poate sta la catedră pentru a modela destine.

Despre campania umanitară „Schimbă un destin”, care în acest an îl are în prim-plan pe Ciprian Purea, profesor de educație muzicală, cel care și-a desfășurat activitatea didactică în cadrul Liceului Teoretic „General Dragalina” Oravița și care, din cauza problemelor sănătate, a fost nevoit să renunțe la catedră, dar mai ales despre modul în care un mărțișor achiziționat poate contribui la strângerea sumei necesare pentru un transplant de celule stem în străinătate (50.000 de euro), omul de afaceri Liviu Almășan a precizat:

„Multă lume din Oravița îl cunoaște pe domnul profesor și, cu siguranță, îi apreciază munca depusă pentru tinerii din urbe în anii de activitate. Este rândul nostru să ne mobilizăm și să-i venim în sprijin în această perioadă dificilă pentru dumnealui. Astfel, prin achiziționarea unui mărțișor, în valoare de cinci lei, vom putea aduce bucurie atât doamnelor și domnișoarelor, dar, în același timp, contribuția noastră modestă poate ajuta la strângerea sumei necesare pentru ca domnul profesor să meargă din nou. Mărțișoarele pe care le vom expune provin din donații ale unor oameni cu suflet care își doresc ca în acest început de primăvară să fie alături de un semen de-al lor. În atenția tuturor celor care doresc să se alăture demersului umanitar, magazinul nostru este situat pe partea opusă a stației peco, PETROM, iar suma de bani strânsă din vânzarea mărțișoarelor va ajunge negreșit la destinatar”.

Sursa foto principal: ro.pinterest.com.