Un derby rămâne derby. Timișoara Saracens joacă sâmbătă, la Baia Mare, cu „clasica” rivală

După jocul de cupe europene cu Enisei, Timișoara Saracens revine la partidele din Superliga de rugby. Bănățenii merg la Baia Mare, într-un meci rămas important, chiar dacă cele două formații nu mai sunt principalele forțe ale competiției interne. 

De altfel, campioana va avea în următoarea perioadă o serie de jocuri importante. „O nouă săptămână dificilă, un alt meci greu. În următoarele trei-patru săptămâni va fi mereu așa, plin de rugby de calitate. Trecem de la cupele europene, la Superligă. Mentalitate noastră este să avem o continuitate bună în pregătire. Sperăm ca prestația din meciul cu Enisei să ne ajute. E mereu o bătălie dificilă când e vorba de Baia Mare. Va fi o bătălie tare pe pachetul de înaintare, sperăm să dăm eseuri și cu trei sferturile”, a declarat Sosene Anesi.

Vor absenta, din motive medicale, Fercu, Rose și Lazăr. „Ne dorim să jucăm ca în repriza a doua cu Enisei. Vrem să le dăm continuitate celor care au jucat atunci, au demonstrat că au chef de joc. Trebuie să avem mai mult opțiuni. Este o oportunitate pentru fiecare dintre băieți. Este un meci foarte important, foarte fizic. Ne dorim să câștigăm”, a precizat secundul Ulises Gamboa.

La terenul din Ronaț încă se lucrează

În ceea ce privește următoarele jocuri de acasă, Timișoara Saracens nu va reveni în Ronaț deocamdată, deoarece acum se montează noul gazon, sub formă de covor. Pentru jocul cu Baia Mare, conducerea nu vizează neapărat punctul bonus. „Sperăm într-un joc bun. Bineînțeles, nu ne gândim decât la victorie. Sperăm să reușim să venim acasă cu cele 4 puncte puse în joc”, a spus mangerul echipei, Attila Brosovszky.

Partida de la Baia Mare se va juca sâmbătă, de la ora 11.