Un centru de zi pentru persoane cu dizabilități va fi construit cu bani europeni la Timișoara

persoana dizabilitati
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primăria Timișoara a reușit să obțină o finanțare europeană în vederea realizării unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități. Asta în condițiile în care, în prezent, instituția are un centru similar care este dedicat doar minorilor.

În acest moment, în subordinea Primăriei Timișoara se află un centru de recuperare pentru copii cu dizabilități. Este vorba de „Podul Lung”, care este gestionat de Direcția de Asistență Socială. Aici beneficiază de sprijin peste 80 de copii zilnic.

Primăria Timișoara vrea să vină și în sprijinul adulților cu dizabilități, astfel că a reușit să obțină o finanțare europeană în valoare de 3,4 milioane de lei cu scopul realizării unui centru de zi.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Dominic Fritz anunță că, săptămâna trecută, s-a făcut un pas important în ceea ce privește realizarea acestui proiect. Și anume, edilul-șef a semnat autorizația de demolare a construcției care se află pe terenul pe care va fi realizat noul centru. Acesta va fi construit pe str. Pavlov, în zona Fratelia.

În noul centru, 40 de persoane cu dizabilități vor avea la dispoziție pe timpul zilei, servicii de îngrijire, educație, recreere-socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă. Toate aceste servicii vor fi furnizate de personal specializat al Direcției de Asistență Socială”, a afirmat Dominic Fritz.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/