Un cărășean dat în urmărire generală a fost cel puțin… lipsit de inspirație

Cel puțin lipsit de inspirație s-a dovedit aseară un cărășean care era dat în urmărire generală. Omul avea de executat o pedeapsă cu închisoarea pentru o faptă de fals, dar probabil a uitat de ea și s-a dus direct pe mâna polițiștilor. Nu, nu cu buletin sau acte false, ci cu propriile documente de identitate. Așadar, polițiștii de frontieră au avut de făcut doar o formalitate până ca acesta să ajungă în arest.

„Ieri seară, în jurul orei 18.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor specifice, călătorind pe jos,  cetăţeanul român Georgel P., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Caraș-Severin. Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române la data de 10.01.2018. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 1 an și o lună, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.  Bărbatul a declarat că a venit din Italia cu intenția de a se preda autorităților”, explică inspectorul Petre Nicola, purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara, ciudata întâmplare.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.