Un câine sterilizat înseamnă mai mulți câini salvați de cruzimea străzii!

explo 1000x200

Cetățenii din Moldova Nouă care militează pentru un oraș curat și resping ideea grămezilor de câini aruncați în stradă fără pic de milă și compasiune sunt așteptați să participe activ la o nouă campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor.

În contextul în care adăposturile din întreaga țară sunt suprasolicitate, organizarea acțiunilor de sterilizare a animalelor reprezintă singurele soluții viabile care pot diminua fenomenul abandonului, demersuri care însă pot fi sortite eșecului în lipsa nepăsării celor înzestrați cu raţiune.

Deși orașul de la malul Dunării înregistrează nenumărate astfel de intervenții, Monica Izvănariu, președintele Asociației A.L.M.A., omul care a sprijinit și continuă să sprijine activitatea în cadrul Adăpostului Speranței M9, precum și partenerul fiecărei campanii de sterilizare organizate, a ținut să atragă atenția, și de această dată, vizavi de importanța participării active a cetățenilor în lupta pentru diminuarea înmulțirii necontrolate a câinilor de pe stradă:

„Dragi locuitori ai orașului Moldova Nouă (și împrejurimi), avem în fiecare zi un nou caz de abandon din partea vreunui cetățean «responsabil» care nu mai are chef să se îngrijească de câinele lui. În 99.9% din cazuri, acesta este nesterilizat. În momentul în care mai mulți câini nesterilizaţi, masculi și femele, ajung liberi pe stradă, la un moment dat vor ajunge să facă pui, care vor fi tot pe stradă. Apoi, cei mai «sensibili» și mai lipsiți de înțelegere, empatie și logică, se vor plânge de prezența câinilor pe străzi, refuzând să înțeleagă că aceștia sunt produsul direct al concetățenilor lor, vecini, poate chiar rude. Așa că voi, cei care citiți acest anunț, fiți responsabili și civilizați și prezentați-vă cu animalele proprii, ale vecinilor, rudelor sau poate cu vreun amărât pe care îl hrăniți în fața porții, pentru a fi sterilizat. Gratis. Vă așteptăm”.

În atenția celor care nu și-au putut steriliza patrupedul în cursul zilei de ieri, aceștia o pot face inclusiv astăzi, 27 august, locația fiind aceeași: Str. Minerilor (Valea Mare) – ORACA.

Pentru programări şi informaţii, iată numărul de telefon la care puteţi suna: 0767 799 433.

Sursa foto principal: unica.ro.