Un bărbat condamnat pentru că a sechestrat și exploatat două minore în Timiș, prins în Germania la 7 ani de la comiterea faptei

Un tânăr de 26 de ani dat în urmărire internațională pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori a fost depistat în Germania, anunță IPJ Timiș. Bărbatul a sechestrat și exploatat sexual două minore, în județul Timiș, în august 2013.

Bărbatul a fost prins, în 2 octombrie, în urma cooperării între FAST România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale – și FAST Germania.

„Împotriva celui în cauză, Tribunalul Timiș a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. În fapt, în luna august 2013, persoana în cauză, beneficiind de sprijinul alte persoane, a sechestrat și a exploatat sexual două minore, în județul Timiș”, anunță IPJ Timiș. Potrivit sursei citate, bărbatul se află în arest în Germania.

leader board 728 x 90 px

ENFAST, Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților, este operațională din 2012 și reprezintă o rețea informală de contacte și un grup de cooperare în toate aspectele legate de găsirea și arestarea urmăriților internațional. Scopul proiectului este de a spori gradul de securitate în interiorul Uniunii Europene, prin creșterea eficienței în activitatea de urmărire și arestare a infractorilor urmăriți internațional.