Ultimul pas spre probele scrise

Astăzi începe ultima probă de competență, și anume evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Prima parte a Bacalaureatului se va încheia la mijlocul acestei săptămâni, când, o dată cu probele scrise ce-și vor avea debutul pe doi iulie, adevăratele emoții vor ieși la iveală. La această ultimă săptămână de probe de competență, planificată în perioada 25 – 27 iunie, vor participa 2578 de elevi cărășeni.

Peste 1700 de elevi vor susține examenul în limba engleză, abia peste 700 vor susține examenul în limba franceză, iar 134 de elevi sunt înscriși pentru limba germană. La aceștia se adaugă un număr de cinci elevi care vor discuta zilele acestea cu profesorii în limba spaniolă.

Indiferent cât de ușoare ar părea, până și la aceste probe de competență susținute cu profesorii de la clasă au existat în țară cazuri de copiere: „În țară au existat 19 cazuri de copiere chiar și la aceste probe, însă la noi în județ nu s-au sesizat astfel de întâmplări”, declară vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat, Ion Chiosa.