Ultimul drum va fi același pentru toți, indiferent de religie, la Moldova Nouă

Diferențele dintre culte, la nivel teologic, par să dispară, cel puțin la Moldova Nouă, mai ales când vine vorba de conducerea celor dragi pe ultimul drum. Astfel, începând din 2019, toți cei care vor trece la cele veșnice vor fi înmormântați la cimitirul de lângă Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Moldova Nouă.

Inițiativa înființării unui cimitir interconfesional i-a aparținut primarului Adrian Torma care, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții bisericilor din orașul dunărean (ortodoxă, baptistă, penticostală), a hotărât să pună pe masa consilierilor proiectul de hotărâre prin care, începând de anul viitor, locul de veci să intre în administrarea celor două biserici ortodoxe din orașul pe care-l conduce. Este vorba aici despre Parohia „Adormirii Maicii Domnului” și Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Inițiativa lui Torma a trecut, în cadrul ultimei ședinței ordinare a Consiliului Local din acest an, cu unanimitate de voturi, primarul subliniind atât eliminarea diferențelor dintre culte, dar și faptul că biserica, care se-ngrijește de  viața spirituală a omului de la naștere și până la moarte, este cea mai în măsură să administreze locul de veci.