Ultimele zile de preînscrieri la UPT

inscrieri upt

Universitatea Politehnica Timișoara își așteaptă viitorii studenți. Tinerii care au promovat examenul de Bacalaureat se pot preînscrie la una dintre cele 10 facultăți ale UPT. 

Pentru a veni în sprijinul absolvenților de liceu care se pregătesc pentru admiterea la facultate, conducerea Universității Politehnica Timișoara a decis să le ofere acestora posibilitatea de a plăti o taxă de înscriere redusă dacă depun dosarul online, pe platforma dedicată (https://admitere.upt.ro/), până în data de 4 iulie 2023, ora 14:00. De această ofertă pot beneficia toți absolvenții de liceu, diploma de bacalaureat urmând să fie depusă ulterior.

Candidații care se înscriu după această dată vor plăti taxa de înscriere întreagă, de 150 de lei, pentru toate formele de învățământ și toate tipurile de concurs. Taxa de înscriere oferă candidaților posibilitatea de a participa la concursul de admitere organizat la maxim două secțiuni.

Începând cu data de 5 iulie și până în 14 iulie (în cazul Facultății de Automatică și Calculatoare), 15 iulie 2023 (în cazul Facultății de Arhitectură și Urbanism), unde se susține concurs de admitere cu probe de verificare a conoștințelor, respectiv 22 iulie 2023 (în cazul facultăților unde admiterea se face prin concurs de dosare), înscrierile se pot realiza și fizic în cele 10 facultăți ale UPT, iar între 11 – 13 iulie 2023 (în cazul facultăților de Arhitectură și Urbanism, respectiv Automatică și Calculatoare), precum și între 18 – 21 iulie 2023 (în cazul facultăților unde admiterea se face prin concurs de dosare) și în centrele zonale de admitere:

  1. Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad
  2. Colegiul Național „Decebal” Deva;
  3. Colegiul National Pedagogic ”Ștefan Odobleja” Drobeta-Turnu Severin;
  4. Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița;
  5. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu-Vâlcea;
  6. Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu;

Concursul de admitere va avea loc în 17-19 iulie (Facultatea de Arhitectură și Urbanism – proba practică și interviu), 17 iulie (Facultatea de Automatică și Calculatoare), respectiv în 22 iulie (pentru facultățile unde admiterea se face pe bază de concurs de dosare), rezultatele finale, după rundele de confirmări, urmând să fie afișate în 28 iulie 2023.

Informații suplimentare despre admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara se pot obține de pe website-ul dedicat (https://admitere.upt.ro/).

 

1000 x 100 gif logiscool