Ultima zvâcnire a iernii? Ce vești au meteorologii?

clepsidra zapada
untitled design set 970x90 px

Puțini sunt cei care au trăit perioade cu ninsori abundente în luna aprilie. Codul galben de ninsori expiră astăzi, iar veștile pentru săptămânile viitoare sunt din ce în ce mai bune. 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele patru săptămâni vremea în toată țara nu va mai avea aspecte extreme. Temperaturile medii vor fi cele normale pentru mijlocul primăverii, iar precipitațiile vor fi excedentare în jumătatea estică a țării și în regiunile extracarpatice.

publicitate online in ziar Express de Banat

În săptămâna 10–17 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 17–24 aprilie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

untitled design set 970x90 px

În săptămâna 24 aprilie–01 mai, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile extracarpatice.

În săptămâna 01–08 mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări, potrivit meteorologilor.