Ultima plimbare cu BACUL în imagini

Se încheie cu Bacalaureatul pentru această sesiune de vară. Elevii au mari emoții pentru ultima probă, însă cu toții de bucură că examenele au luat sfârșit.

Geografia și biologia sunt materiile principale la care elevii vor susține examenul astăzi, fie pentru că cele două materii sunt considerate mai ușoare, fie că elevii se simt mai pregătiți la acestea: „Mi-am ales biologia pentru că mi s-a părut mai ușoară decât fizica, informatica sau chimia, și  fiind la profil real, cam asta aveam de ales. Vroiam ceva care să nu aibe legătura cu matematica, bine că și biologia presupune ceva matematică, dar mai puțină”, declară o elevă.

Unii s-au plâns de faptul că orele de biologie din timpul școlii nu au fost suficiente pentru a înțelege mai bine materia: „Am făcut doar o oră pe săptămână, cât puteam să ne pregătim pentru examen în acea oră? Chiar puțin față de cei de la chimie-biologie care au avut mai multe ore de biologie”, povestește o candidată la examen.

Printre emoționații din fața centrului de examinare, foarte puțini au fost cei care au ales informatica pentru această probă scrisă: „Fiind profil mate-info, mi s-a părut mai ușor să aleg informatica decât orice altă materie, mi s-a părut mai la îndemână”, spune un elev.

Dintre toate probele scrise, emoțiile cele mai mari, spun elevii, sunt la biologie. Elevii de la profilul uman, care și-au ales în proporție majoritară geografia, au lăsat emoțiile acasă pentru această probă, probabil să se odihnească pentru rezultatele ce vor fi anunțate duminica aceasta. Bacalaureatul va lua sfârșit abia în data de 13 iulie, când vor fi afișate rezultatele finale, după toate contestațiile posibile.