Ultima extraordinară a anului! Bugetul Lugojului, rectificat din nou pentru plata asistenților sociali care întrețin persoanele cu dizabilități

Consiliul Local al Municipiului Lugoj a fost convocat de primarul Francisc Boldea pentru o nouă ședință extraordinară. Întâlnirea aleșilor locali este programată miercuri, la ora 10, având pe ordinea de zi două propuneri de proiecte: rectificarea bugetului local pe anul 2018, respectiv includerea în agenda acțiunilor cultural-educative pe anul 2018 a unui punct privind tipărirea unui volum de creație literară. Cele două proiecte sunt propuse și inițiate de primarul Francisc Boldea.

În evidențele Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj sunt 230 de asistenți, care își vor primi salariile în urma acestei rectificări de buget.

„Vom avea o rectificare de buget în sumă de 606.000 de lei pentru asigurarea drepturilor asistenților sociali. Aceștia sunt banii prevăzuți în buget pe care Consiliul Local Lugoj îi recuperează de la ANAF cu sprijinul Consiliului Județean Timiș. Conform legii, statul asigură 90% din fonduri, iar primăria, 10%. Noi la ora actuală avem 230 de asistenți sociali și 220 de persoane indemnizate”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.