UEM Reșița, prima campioană națională universitară de futsal din România! [FOTO]

Universitatea „Eftimie Murgu” a reușit să obțină titlul de campioană națională la prima ediție a competiției universitare de futsal, organizată în weekend la Reșița.

În Sala de Sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, prima ediţie a Campionatului Naţional Universitar de Futsal masculin organizat de către Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, împreună cu Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, Federaţia Română de Fotbal şi Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa.

Cinci universităţi importante din România au luat startul acestei competiţii: Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Nord din Baia Mare şi, bineînţeles, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Reşiţenii au reuşit să câştige acest campionat categoric, impunându-se cu victorii la mari diferenţe de scor cu toate celelalte participante. Încă de la începutul competiţiei s-a văzut dorinţa clară a gazdelor de a câştigă acest campionat, aliniindu-i în teren pe portarul Zimmerman şi pe 3 dintre cei mai importanţi jucători ai echipei de primă ligă de futsal, Muncitorul Reşiţa: Iulian Mitru, Casian Doană şi Flavius Fedor. Locul secund în cadrul Campionatului Universitar de Futsal a fost ocupat de Universitatea Politehnică Bucureşti, locul al treilea de Universitatea Politehnică din Timişoara, iar locul al patrulea i-a revenit Universităţii de Nord din Baia Mare, ultimul loc fiind ocupat de Universitatea din Petroşani.

În urma rezultatului obţinut la universitare, UEM Reşiţa, s-a calificat la Campionatul European Universitar de Futsal, care va avea loc în luna iulie în Turcia.

„A fost o competiţie destul de puternică, la care au participat cinci centre universitare din ţară. Doresc să mulţumesc în primul rând Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar pentru că a avut încredere şi a oferit Reşiţei posibilitatea de-a organiza prima ediţie a Campionatului Naţional Universitar de Futsal masculin. Cu atât mai mult, câştigând această ediţie, vom rămâne în istorie. Sperăm că de acum înainte să avem o tradiţie la Reşiţa în a organiza această manifestare sportivă studenţească. Ne bucurăm foarte mult de acest moment şi vreau să-i felicit pe studenţii Universităţii «Eftimie Murgu» pentru efortul depus. Vreau să le mulţumesc celor de la Federaţia Română de Fotbal, pentru că au contribuit şi ei la organizarea bunei desfăşurări a acestei competiţii. De asemenea, le mulţumim Primăriei Reşiţa, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Caraş-Severin şi Liceului Teoretic «Traian Vuia», care au fost partenerii noştri în organizarea turneului. Noi, profesorii de la UEM, împreună cu studenţii am organizat câteva antrenamente înainte de această competiţie. Din fericire pentru noi, studenţii care au evoluat pe teren sunt jucători activi la echipe de fotbal pe teren mare sau la echipa de futsal a Muncitorului Reşiţa. Toţi au noţiunile despre ceea ce înseamnă fotbalul în sala, astfel încât ne-a fost mult mai uşor să ne impunem în faţă adversarilor. Sperăm că vom putea să mergem şi mai departe, la un campionat european şi să reprezentăm România aşa cum se cuvine. Sperăm că vom avea sprijinul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar, dar şi al autorităţilor locale, judeţene, pentru a putea beneficia de toate condiţiile pentru a ne deplasa în luna iulie, în Turcia, la acest campionat european între universităţile din diferite ţări”, a declarat Andrade Bichescu, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Flavius Fedor a catalogat întrecerea drept „o competiţie frumoasă. Ne bucurăm că au venit atât de multe echipe, ne-au onorat cu prezenţa, a fost bine pentru noi că am câştigat şi acum ne pregătim pentru campionatul european din Turcia. Au fost destul de dificile unele meciuri, dar ne bucurăm că am câştigat şi vedem ce se va întâmplă în Turcia. Suntem câţiva jucători care activăm în prima liga în futsal, ne cunoaştem şi pe lângă noi câţiva care ne-au ajutat şi a fost bine pentru noi”.

Titlul de golgheter al campionatului i-a revenit lui Răzvan Costachi de la UEM Reşiţa, titlul de cel mai bun portar i-a fost oferit lui Cristian Zimmermann, tot de la UEM Reşiţa, iar cel mai tehnic jucător al turneului a fost ales Petrică Toader de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Au jucat pentru UEM Reşiţa: Casian Doană, Cristian Zimmermann, Flavius Fedor, Leontin Doană, Iulian Mitru, Răzvan Costachi, Dan Negrei, George Beloescu, Dragoş Totu, Alexandru Ciucur şi Vichente Marcu. Cei care au dat indicaţii de pe margine studenţilor reşiţeni au fost rectorul Andrade Bichescu şi asist. univ. dr. Zoltan Kiss.

Iată şi rezultatele înregistrate pe parcursul celor două zile:

UEM Reşiţa – Univ. Bucureşti 9-0
Univ. Timişoara – Univ. Petroşani 7-2
Univ. Baia Mare – UEM Reşiţa 1-5
Univ. Bucureşti – Univ. Timişoara 6-1
Univ. Baia Mare – Univ. Petroşani 8-4
Univ. Petroşani – Univ. Bucureşti 6-4
Univ Timişoara – Univ. Baia Mare 2-1
Univ. Petroşani – UEM Reşiţa 1-5
Univ. Bucureşti – Univ. Baia Mare 6-5
UEM Reşiţa – Univ. Timişoara 8-2.