UCMR a câștigat licitația de 10 milioane de euro. Lista celor 300 a fost scurtată!  

Vestea că 300 de angajați de la Uzina Constructoare de Mașini vor pleca acasă a generat o serie de discuții atât pe plan local, cât și la nivel central. Asta, în contextul în care viitorii șomeri n-ar putea beneficia nici de ajutorul de șomaj.

După ce ani la rând au stat în șomaj tehnic, cele 300 de persoane anunțate iniţial pe listele de disponibilizare s-au alarmat, mai ales că de la 1 iunie ar fi urmat să rămână fără niciun fel de venit. Asta, pentru că legea nu mai permite și acordarea ajutorului de șomaj după perioada de șomaj tehnic. Prin urmare, liderii sindicali au decis că este cazul să stea de vorbă cu factorii politici să solicite ajutor. O primă întâlnire au avut-o încă săptămâna trecută la Instituția Prefectului cu parlamentarul PSD, Ion Mocioalcă, președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților. Acesta a răspuns imediat invitaţiei și a generat ample discuții la nivel central pentru a salva ce mai poate fi salvat.

200, pe lista finală!

Liderul PSD i-a pus la aceeași masă pe cei din conducerea societății cu administratorul judiciar, Remus Borza, dar și cu directorul general al Hidroelectrica. Discuțiile au fost moderate de parlamentarul de Caraș-Severin care a reușit să salveze 100 de locuri de muncă.

mocioalca„Concluziile pe care noi le-am tras vor fi prezentate mâine ministrului Energiei. Ne axăm pe lucruri care nu sunt chiar atât de rele cum se anunțau, în sensul că lista celor 300 de persoane a fost scurtată la 200, iar pentru o parte dintre aceștia s-au găsit soluții. 78 vor primi șomaj, iar 14 vor fi pensionați, pentru că există această posibilitate. Au mai rămas, practic, 108 de persoane, dar activitatea nu mai putea continua la UCMR cu 1.300 de angajați”, a declarat Mocioalcă pentru Express de Banat. Discuțiile vor continua și cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, pentru găsirea de soluții sociale pentru cei care nu vor beneficia de niciun venit, 108 la număr, dar și cu ministrul Economiei. „Există o Ordonanță 20, care dă posibilitatea înființării unui departament de privatizare la AAAS, care ar putea viabiliza minimum 20 de întreprinderi defuncte din industria grea românească”, a mai spus parlamentarul.

Licitație câștigată!

O veste bună pentru UCMR e că societatea a câștigat licitația la care a participat în consorțiu pentru retehnologizarea de la Stejarul. „Asta înseamnă 10 milioane de euro doar pentru societatea reșițeană. În plus, din discuțiile pe care le-am avut cu directorul general al Hidroelectrica se vehiculează și alte lucrări de amploare, iar una dintre acestea va fi la Hidrocentrala Lotru, care necesită reparații. Pentru UCMR, ar însemna alte 10-15 milioane de euro”, a adăugat Mocioalcă. Parlamentarul este de părere că „situația va fi stabilizată”.

Comments

  1. borduz says:

    asa cred ca ar trebui sa se implice si ceilalti parlamentari.Bravo oltene vad ca te reabilitez bine.Daca este real trebuie sa iti multumeasca Benga ca el ar fi trebuit sa fie principalul actor din colegiul resita .mocioalca face echipa buna cu prefectul

  2. Ppa says:

    Sunt sute de companii care castiga licitatiile dar numai jumatate dintre acestea le onoreaza. Sa speram ca UCMR va putea duce la sfarsit acest proiect si va avea si castig. Altfel vor ramane numai insignele si diplomele de excelenta din anul 1771 incoace.

  3. dinu says:

    Bravo ca la magari. Duplicitara stire. Ce nu se spune este ca lucrarea incepe in 2016, iar 200 de oameni pleaca in iunie 2015 si tura a doua de craciun.

  4. pedro says:

    EU NU CRED O IOATA DIN CE SPUNE OLTEANUL ASTA MINCINOS.A MAI SPUS SI ALTADATA CA UCMREUL A CASTIGAT LICICITATII,CANDCOLO NIMIC ADEVARAT.ATUNCI SE STIE CA OR CASTIGAT CAND SE APUCA DE LUCRU CU DOCCUMENTATIA IN FATA.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/