UCMR, în vizorul fiscului. Vezi lista societăților aflate sub sechestru!

Situația alarmantă a datoriilor pe care le are Uzina Constructoare de Mașini Reșița a ajuns în atenția Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din București. Acum, societatea are sub sechestru nu mai puțin de nouă imobile și terenurile aferente acestora. Este vorba despre mii de metri pătrați și de sume de ordinul zecilor de milioane de lei.

Milioanele de lei pe care UCM Reșița le are datorie la stat nu scapă nesancționate de inspectorii de la fisc, care sunt cu ochii pe tot ceea ce se poate sechestra. Așa s-a ajuns în situația în care uzina s-a trezit în timp cu mai multe imobile sub sechestru. Situația este cu atât mai alarmantă cu cât din 2009, și datoriile istorice ale societății s-au reactivat, din cauză că nu au fost respectate toate clauzele din contractul de privatizare. Oficialii de la Direcția Finanțelor Publice prezintă situația uzinei, după ce colegii lor de la București, de la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili au luat măsura sechestrului.

Ce imobile sunt sub sechestru
Printe imbolilele care sunt acum sub sechestru se numără Casa de Cultură, teatrul, popicăria și sala de gimnastică plus terenul aferent construcției. Valoarea estimată a bunurilor sechestrate depășește 53 de milioane de lei.

Fabrica de Oxigen este în aceeași situație și valorează aproape 130.000 de lei.

Autobaza din Mociur și terenul aferent construcției este ceva mai scumpă, dar tot sub sechestrul fiscului. Valorează aproape 2 milioane de lei.

Fabrica de șuruburi de la Anina, în suprafață de 2,973 mp și terenul în suprafață de 10.781 mp valorează aproape 600.000 de lei și sunt, de asemenea, în atenția Direcției Generale a Marilor Contribuabili din București.

Alte bunuri imobile care sunt sub sechestru sunt: un teren din Moniom, în suprafață de aproape 25.000 de mp, stația racord și terenul pe care află aceasta, precum și două apartamente. Valoarea acestora din urmă este de aproape 1,5 milioane de lei.