Țurțurii din Primăria Oravița se topesc abia la primăvară! Până atunci, administrație publică în ger și beznă!

Angajații Primăriei Oravița sunt condamnați să lucreze la temperaturi foarte scăzute toată iarna, chiar dacă într-un târziu au ajuns în curte și lemnele. Focul nu poate fi aprins în centrala neautorizată pentru funcționare, iar prea multe rezistențe în priză nu suportă rețeaua electrică, astfel că instituția rămâne în beznă de mai multe ori pe zi! Și odată cu ea, un cartier întreg!

Degeaba s-au spart lemne zilele trecute în spatele primăriei, a explicat pentru expressdebanat.ro viceprimarul Nicolae Cotârlă. Centrala instituției nu a fost pornită deloc iarna aceasta nu doar din cauza lipsei lemnelor de foc, ci și pentru că nu ar fi autorizată. Cotârlă a fost indicat de primarul Dumitru Ursu drept răspunzător pentru temperaturile aproape de zero din instituție, însă acesta susține cu totul altceva. Ursu n-ar fi făcut altceva decât să se spele pe mâini. „Eu am dobândit funcția de viceprimar începând cu data de 6 noiembrie 2020. De atunci și până în prezent nu s-a făcut focul nici măcar o singură dată în centrala primăriei, angajații încălzindu-se cu surse improvizate! Rețeaua electrică fiind suprasolicitată, curentul electric se întrerupe în mod repetat zilnic, atât în primărie, cât și în casele învecinate. Am semnalat printr-un referat domnului primar starea de fapt constatată, fără însă a se lua măsuri în acest sens. Cele afirmate de primarul Ursu sunt neadevărate, eu neavând nicio dispoziție în ceea ce privește organizarea încălzirii în primărie, singura dispoziție dată mie de către edil fiind serviciul de salubrizare. Oare în mandatele precedente aprovizionarea cu lemne s-a făcut tot la jumătatea lunii decembrie, când sunt deja temperaturi negative?!”, a comentat Cotârlă.

leader board 728 x 90 px

Mai mult decât atât, viceprimarul Oraviței spune că degeaba s-au adus și pregătit lemne pentru centrală: „Nu are autorizație ISCIR, de asta nu funcționează nici astăzi, când lemne există. Probabil că va trece iarna fără ca focul să fie aprins în centrala primăriei!”

Necazurile sunt însă și mai mari decât atât. Pentru că de suferit are un cartier întreg, nu doar angajații Primăriei Oravița. „De ceva vreme, curentul pică de mai multe ori pe zi. Cu toții știm că acest lucru se întâmplă deoarece în primărie nu e căldură și oamenii bagă în priză tot felul de dispozitive pentru a nu îngheța de frig. Rețeaua e foarte veche și, fiind suprasolicitată, cedează de foarte multe ori. Ni se strică aparatura electronică și electrocasnică. Cine ne despăgubește?! E inadmisibil ce se întâmplă în Oravița și în primăria acestui oraș!”, a răbufnit o doamnă care locuiește în zona centrală.