Turiștii veniți în Timișoara nu vor mai lua ”țepe”! Flyere în sprijinul străinilor

Timișoara este un oraș care primește anual un număr important de turiști, iar afluxul va crește cu siguranță în anul 2021. Pentru ca vizitatorii să aibă o experiență cât mai plăcută, să nu aibă probleme când vor să facă plăți, să nu ia amenzi când parchează sau să aibă un acces optim la transport, a apărut o inițiativă interesantă: flyere informative care vor fi distribuite în locațiile de cazare din Capitala Banatului.

Inițiativa aparține Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș. Deja aceste materiale informative au început să apară în hosteluri. ”Proprietarii de hosteluri ne spuneau că se întâmpla ca turiștii să fie amendați pentru servicii despre care nu aveau date. Aceste flyere îi pot ajuta pe cei care călătoresc în oraș”, spune Delia Barbu, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea turismului Timiș. Materialele informative urmează să fie distribuite și în hotelurile din Timișoara.

Flyerele prezintă informații despre parcarea și sistemul de taxare Timpark, dar și informații despre cum se plătește când se utilizează transportul public din oraș. Nu lipsesc informațiile despre călătoria cu vaporetto sau cu bicicletele din sistemul VeloTm. Există și informații despre legăturile dintre aeroport și oraș, cu taxi, mașini de închiriat sua autobuzul E4. De asemenea, sunt prezentate centrele de informare turistice, cu tot cu date de contact, iar turiștii află că în Timișoara, nu pot plăti decât cu lei.