Turiștii au luat cu asalt Muntele Mic în minivacanța de 1 Decembrie!

Se așteaptă prima zăpadă pe munte! În aceste zile s-au înregistrat temperaturi și de minus 10 grade Celsius pe timpul nopții, s-a instalat chiciura și înghețul, astfel că și o ninsoare de o zi ar fi suficientă să declare deschis sezonul de schi pe Muntele Mic.

Proprietarii de cabane și hoteluri fac ultimele pregătiri pentru primirea turiștilor. S-au făcut rezervări chiar și pentru acest weekend prelungit, iar grupuri din Craiova și Timișoara au solicitat cazare pentru trei zile: de sâmbătă, 29 noiembrie, până luni, 1 decembrie, de Ziua Națională.

Drumul de acces până pe platou va fi accesibil pe toată perioada sezonului schiabil, turiștii putând urca pe munte cu mașina la fel ca și pe Semenic. Gheorghe Valușescu ne-a declarat că s-a renunțat la telescaun pentru că nu s-a realizat revizia tehnică, dar și pentru faptul că s-a contractat o firmă din Timișoara pentru lucrări de deszăpezire de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

15 locații, care dispun de un număr de camere de la 10 la 40, sunt puse la dispoziție turiștilor, care în plin sezon pot depăși 1.000 de persoane. ,,Prețurile sunt accesibile pentru fiecare buzunar. Pleacă de la 35 de lei pe persoană pentru grupuri de turiști care sunt cazați în camere cu mai multe paturi și ajung până la 70 de lei de persoană în camere single sau duble. Prețurile sunt neschimbate de 2-3 ani de zile, spune Gheorghe Valușescu, proprietarul unei pensiuni de pe Muntele Mic.

expresb 1000x100

,,Dacă în urmă cu 5-6 ani prima zăpadă cădea pe munte la începutul lui noiembrie și se topea pe la jumătatea lui aprilie, încălzirea globală face ca Muntele Mic, recunoscut pentru perioada lungă schiabilă, să piardă turiști din lipsa zăpezii. Să sperăm că anul acesta vom avea parte de ninsori. Altfel, rezervările vor fi anulate”, spune proprietarul de pensiune.

Pe munte au fost amenajate trei pârtii în ultimii ani: Nordica, Borlova și Felix. Cea mai lungă are 3 kilometri, iar două dintre ele sunt dotate și cu instalații de iluminat pe timp de noapte.

FOTO: ARHIVĂ