Au apărut deja primii miei în Banat, iar la o familie de oieri din localitatea Margina, micuțele animale pot fi vizitate de turiștii curioși. Tot acolo ei pot degusta și produse tradiționale și se pot aventura într-o plimbare în împrejurimi. Cei de la Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș au chiar mai multe recomandări pentru petrecerea timpului liber, chiar și în această perioadă când temperaturile sunt mai scăzute.
Sunt în jur de 30 de miei deja la stâna familiei Ancuța Scraba din Margina. Animalele sunt ținute în condiții ceva mai speciale, însă pregătite să îi primească pe cei care vor să le viziteze.
„Mieii au nevoie să stea la scut, cu așternut pe jos, mamele lor au nevoie să mănânce mult mai bine, primesc porumb, fân și, bineînțeles, apă. Mieii pot fi văzuți la noi la stână, e nevoie de programare ca părinții mei să nu aibă altceva de lucru. Ei se ocupă de gospodărie și mai merg să aducă baloți, una, alta, nu sunt tot timpul acolo. Dar dacă fac programare, stabilim de comun acord ziua și ora.”, a spus Ancuța Scraba.
Familia Ancuței pregătește și mâncăruri tradiționale recunoscute în Banat și nu numai. Anul trecut, la branch-urile organizate în Margina, zeci de turiști le-au trecut pragul.
„Provenim din mărginimea Sibiului, iar anul trecut am avut două branch-uri în care am îmbinat mâncărurile de la Sibiu cu cele din Banat și a ieșit ceva wow: friptură de miel, ciorbă cu carne de miel, bulz copt la grătar – sunt câteva de care îmi aduc aminte. La branch-uri masa se servește în grădină, avem hamace, baloții de paie pe care vizitatorii se pot așeza, avem măsuțe din paleți. Acum e foarte frig, înăuntru avem spațiu doar pentru maximum 20 de persoane și cu condițiile pandemice e mai greu acum. Cel mai sigur e să degustați produsele acasă. Avem posibilitatea să le arătăm și cum producem lactatele, dar numai după ce vom da mieii, acum laptele e doar pentru ei.”, a mai spus Ancuța.
Pentru relaxare, în timpul liber, recomandările celor de la Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș se leagă de formula grupului în care turiștii vor să iasă.
„Dacă ieșim cu copiii și familia, satele sunt cu siguranță o variantă de vizitare în sensul că, spre exemplu, dincolo de vizita pe care o facem la Stâna La fântână, putem servi masa în destinația respectivă și putem face plimbări în localitate. Aș invita pe cei îndrăzneți în această perioadă încă rece să facă o plimbare și la cascada Șopot, în comuna Pietroasa, unde, pe un traseu scurt, se pot bucura de natură.”, a declarat Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului Timiș.
Pentru o după-amiază cu mișcare, o altă recomandare se referă la pista de biciclete care ne leagă de Serbia și, nu în ultimul rând, malurile Canalului Bega, în porțiunea din afara orașului, care oferă iubitorilor de natură posibilitatea de a admira păsările care rămân aici peste iarnă.
Foto: Facebook/Stâna La fântână; Iosif Martinescu
Suveraniștii s-au dat cu pesediștii! Deputatul USR Andrei Plujar spune că măcar 20 de aleși pe listele AUR, POT sau SOS au votat propunerea PSD pentru președinția Camerei Deputaților....
2.000 de copii din Timiș au părinți plecați la muncă în străinătate
Marcel Ciolacu, desemnat oficial pentru a forma viitorul Guvern
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281