Tur delicios al Timișoarei. Breasla Ghizilor deschide sezonul de tururi ale orașului cu unul gastronomic

breasla ghizilor5

Breasla Ghizilor reia tururile de vizitare ale Timișoarei. Primul va avea loc duminică, în 20 martie și va fi unul gastronomic. Participanții vor putea degusta mai multe feluri de burgeri, bere artizanală și vor afla informații despre istoria cartierelor Elisabetin, Cetate și Fabric.

Cei care se vor înscrie la turul organizat de Breasla Ghizilor TemeschBurger, în 20 martie de la ora 11.30, vor putea degusta 8 feluri diferite de burgeri în 5 localuri și 5 tipuri de bere artizanală de la doi producători din Timișoara. Turul se va desfășura în cartierele Elisabetin, Cetate și Fabric, iar cei înscriși vor afla informații despre istoria acestor cartiere.

„Vom vorbi și despre planurile de viitor ale cartierului Fabric, dezvăluite de fondatorii asociației Cetățean de Traian. Pentru sezonul 2022 ne propunem să vă prezentăm săptămânal tururi generale și tematice, la fel ca și în anul precedent. Pe lângă tururile pietonale, cu autocarul etajat sau cu vaporașul, ne dorim și realizarea de tururi cu bicicleta.”, a anunțat Ludovic Satmari, președintele asociației Breasla Ghizilor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Toate informațiile despre eveniment pot fi consultate aici.

Anul acesta, Breasla Ghizilor intenționează să organizeze și un tur pietonal pentru primarul Timișoarei și consilierii locali, realizat ca o ședință de lucru în care să fie evidențiat potențialul turistic al orașului, dar și problemele cu care se confruntă cei care folosesc bicicleta ca mijloc de transport.

Asociația Breasla ghizilor a fost înființată în urmă cu doi ani. Anul trecut, asociația a realizat peste 50 de tururi în Timișoara și Arad. A colaborat cu organizatorii Flight Festival și și-a adus aportul la evenimentele organizate de Ziua Timișarei și Bega Bulevard.

banner 970 x 250