Tunelul de la Gara de Nord, închis pietonilor. Lucrările de modernizare sunt în toi

randare gara nord timisoara 5

Lucrările pentru schimbarea la față a Gării de Nord din Timișoara sunt în plină desfășurare. Constructorul a delimitat zonele de lucru și a creat o zonă provizorie pentru accesul călătorilor la peroane. 

Prima măsură luate de Constructim, de la preluarea șantierului, a fost să delimiteze zonele de lucru prin montarea de indicatoare și benzi reflectorizante prin care se interzice accesul în zona de lucru. Totodată, călătorii nu mai pot traversa tunelul pietonal, iar accesul la peroane se face printr-o pasarelă provizorie.

CITEȘTE ȘI: Încep, în sfârșit, lucrările de modernizare a Gării de Nord Timișoara

În tunelul pietonal, muncitorii vor reface pardoselile cu granit rezistent la trafic intens și antialunecare, parapeții și scările de acces, precum și stâlpii. De asemenea, vor monta un elevator pentru persoane cu dizabilități, ca acestea să aibă acces pe peronul 1 al gării, un sistem de supraveghere, un altul de iluminare cu led-uri și un sistem audio și de detecție, semnalizare și avertizare PSI.

Fântână arteziană cu jocuri de lumini, în piațeta gării

celtic transilvania 1000x100px

Amplele lucrări de modernizare ale Gării de Nord din Timișoara presupun refacerea întregii fațade a ansamblurilor de clădiri, pe o suprafață de aproape 3.500 mp, reparații la peroane, înlocuirea instalațiilor electrice, instalarea de panouri fotovoltaice și reamenajarea piațetei din fața gării.

randare gara nord timisoara 4

La piațetă, va fi refăcut pavimentul cu dale de granit, vor fi montate băncuțe și plantați arbori ornamentali. De asemenea, va fi montat un rastel pentru biciclete, realizată o fântână arteziană cu jocuri de lumini și un sistem de iluminat cu stâlpi ornamentali. Zona va avea WI-FI și va fi supravegheată video.

Valoarea totală a lucrărilor depășește 20 de milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea provine din sursele proprii ale CFR SA. Șantierul ar trebui să fie gata până anul viitor. Lucrările sunt realizate de asocierea SC Constructim SA – SC Reno All&Construct SRL – SC Consinstal Concept SRL.