Locuitorii din comuna Nădrag au rămas în mai multe situații fără apă la robinete, din cauza firmelor care exploatează material lemnos pe Valea Cârleonţu, în aval de Vârful Padeş, 1382 de metri, cel mai înalt din Munţii Poiana Ruscă.
Edilii locali sunt revoltați și spun că apa ajunge tulbure la priza de captare și apoi în uzina de apă, cu o culoare roșiatică, pentru că cei care lucrează în parcelele respective, trag lemnele prin apă, cu toate utilajele îmbâcsite de carburanți și lut.
„La Nădrag, Dumnezeu ne-a dat pădure, aer curat și apă limpede. Acum ne confruntăm cu o problemă nemaiîntâlnită în ultimele decenii, din cauză că firmele exploatează locul fără niciun fel de bun simț. Trag lemnele prin albia pârâului, deși este obligatoriu să construiască podețe pentru a-l traversa și să folosească cetină ca să mai stopeze noroiul. Nu au făcut nimic în această privință, iar apa preluată prin priza de captare de pe Valea Padeşului intră roșie în uzină, astfel că suntem permanent obligați să oprim livrarea până când se limpezește, deoarece nu poate ajunge la robinete în acest fel. Am anunțat autoritățile competente, de la ITRSV până la Garda de Mediu, despre ce se întâmplă la Nădrag. Pe Valea Cornet, celălalt braț al pârâului care formează râul Nădrăgel, apa este curată. Trebuie impuse clar niște reguli de exploatare, în privința păstrării unui mediu curat. Am vorbit și cu lucrătorii de-acolo. Sunt firme din județele Alba și Maramureș. Ne-au spus că exploatează aici, pentru că în Maramureș Garda de Mediu le-a interzis acest lucru, tocmai pentru că tăiau lemnele în amonte de prizele de captare”, a declarat Liviu Muntean, primarul Nădragului.
Conform reprezentanților administrației locale, cei de la Garda de Mediu Timiș au fost la Nădrag și au văzut ce se întâmplă, însă până în prezent nu au luat nicio măsură. Furnizarea apei ar putea fi stopată și pe viitor, dacă societățile de exploatare nu își vor schimba modul de lucru.