Troc pentru majorarea gigacaloriei: oameni „proptiți” în funcții, în schimbul unui singur vot în CL Timișoara

Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, acuză administrația Fritz că a numit mai mulți apropiați ai consilierului proaspăt exclus din PNL, Raul Ambruș, în consilii de administrație de la societățile din subordinea primăriei, ca să obțină votul acestuia pentru majorarea gigacaloriei. În CL Timișoara, aleșilor USR le lipsește un singur ca să treacă acest proiect de hotărâre. 

Săptămâna trecută, primarul Dominic Fritz a retras de pe ordinea de zi a ședinței consiliului local pentru a doua oară proiectul de hotărâre care prevede majorarea facturilor la căldură și apă caldă, invocând mai multe întrebări la care Colterm ar trebui să răspundă.

Marți seară, în cadrul ședințelor AGA ale societăților primăriei Horticultura și Piețe s-au votat noii membri ai Consiliilor de Administrație. Viceprimarul PNL Cosmin Tabără acuză USR de faptul că a numit în funcții oameni apropiați lui Raul Ambruș, consilierul local de a-l cărui vot ar putea depinde majorarea gigacaloriei. Ambruș a votat, alături de USR, și majorarea taxelor și impozitelor pentru 2022. La acea vreme, consilierul era membru PNL, iar poziționarea sa a fost contrară celei stabilite de PNL Timiș.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„(…) Așa cum bănuiam, soarta Consiliilor de Administrație a fost pecetluită în birouri, prin negocierea directă Lațcău-Ambruș. Este duo-ul care vrea neapărat să «dezvolte» Timișoara, să reorganizeze societățile. PNL Timișoara și-a respectat și de data aceasta cuvântul dat față de USR și a votat propunerile acestora pentru CA-uri Horticultura și Piețe. Cei care nu și-au respectat cuvântul sunt colegii de la USR. Din nou! Prin numirea oamenilor lui Raul Ambruș în aceste CA-uri, de fapt s-a votat mărirea gigacaloriei. Ăsta este trocul! Fostul liberal Ambruș nu le va vota proiectul de HCL pentru creșterea prețului la gigacalorie pentru până nu-și vede oamenii proptiți în CA-uri! De fapt, prețul gigacaloriei este stabilit în birouri și nu după vreun calcul serios de cost al producției! USR Timișoara dorește să hotărască unilateral și «bișnițărește» pe banii publici, plătind «liniștea» din Consiliul Local cu posturi în CA-uri! Nu dorește nicio reformă, dragi timișoreni! Dorește să controleze în mod absolut totul, să ia decizii unilateral! Așa a făcut și în cazul Colterm și a lăsat orașul fără căldură, așa face și la Horticultura și, după ani buni cu închidere economică pe plus, va urma un an pe minus. Așa se dorește și la SC Piețe unde l-au blamat pe Ionuț Nasleu și doresc să aibă un monopol mai mare decât al lui!”, a scris viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

Ca o concluzie, într-un mesaj adresat celor de la USR, Tabără spune că va face în continuare administrație, „indiferent cât de mult vreți să mă izolați”. „Uitați un lucru: voi sunteți un timp trecători prin Timișoara, eu m-am născut, am crescut și aici rămân!”, a conchis Tabără.

banner maxagro