Trenurile CFR nu mai intră în Banatul sârbesc!

Din cauza datoriilor neachitate de compania națională feroviară Srbija Voz, a anunţat joi CFR Călători, trenurile Timișoara – Vrsac nu mai circulă până în Serbia, ultima stație fiind Stamora Moravița. Dar sârbii anunţaseră cu două zile înainte că renunţă ei la această rută internaţională!

„Conducerea CFR Călători și-a manifestat disponibilitatea și a făcut mai multe demersuri, încă din primăvara lui 2017, pentru stabilirea unei întâlniri bilaterale cu reprezentați ai companiei feroviare din Serbia în vederea achitării datoriilor și pentru stabilirea măsurilor care să permită circulația între Timișoara și Vrsac”, potrivit CFR Călători, informează Mediafax.

„Ne dorim ca măsura limitării acestor trenuri la Stamora Moravița să fie una provizorie, această decizie reprezentând o măsură anunțată și transmisă colegilor sârbi prin documente oficiale în care este solicitată clarificarea și soluționarea unor spețe de ordin financiar-comercial între CFR Călători și compania feroviară din Serbia”, menționează operatorul feroviar de pasageri, citat de Mediafax.

Trenurile internaţionale 7686/7686, 7687/7687, 7688/7688, 7689/7689 Timişoara Nord – Stamora Moraviţa – Vrsac şi retur circulă, începând cu data de 1 august 2017, numai pe distanţa Timişoara Nord – Stamora Moraviţa şi retur. Anunţul CFR Călători vine însă după ce compania feroviară Srbija Voz susţinea că a decis să renunţe, de la 1 august, la ruta internaţională care făcea legătura între Vârşeţ şi Timişoara, sub pretextul numărului scăzut de călători.