Trenul deputatului Tabugan, oprit de Popovici în Caraș-Severin!

Președintele Partidului Mișcarea Populară Caraș-Severin, Ionuț Popovici, nu uită și nici nu iartă trecutul care l-a legat la un moment dat de Ion Tabugan. Deși au fost colegi de partid, Traian Băsescu așezându-i la aceeași masă, Popovici spune că Tabugan nu este prietenul său și nici nu va fi în această viață.

Întrebat de ce este atâta încrâncenare între ei, Popovici a răspuns surprins: „Păi, nu vă supărați, dar cum aș putea să vorbesc despre un trădător? Pentru că Partidul Mișcarea Populara l-a făcut parlamentar. El a fost parlamentar pe listele PMP. În momentul în care a ales să plece din Partidul Mișcarea Populară, dacă ne gândim din punct de vedere politic-corect, cum spune Donald Trump, ar fi trebuit să-și dea demisia. «Domne, eu nu mă mai înțeleg cu Popovici că e un nebun, nu mă mai înțeleg cu Tomac, nu mă mai înțeleg cu nimeni și eu vreau să plec din PMP». Bine măi omule, pleacă! Dar dă-ți demisia, că noi te-am făcut parlamentar, pe listele noastre! Dă-ți demisia, du-te la Grota Haiducilor, frige mici, fă spriț la client. Fă orice, dar nu politică de pe urma PMP!“.

Ionuț Popovici se apără când vine vorba de primirea lui Tabugan în PMP, spunând că organizația județeană pe care o conduce s-a opus, că a fost o logică greșită dovedită și până la urmă recunoscută de conducerea de la București. 

„N-am nimic personal cu domnul Tabugan. Am vrut să am și o formă de lucru cu dumnealui, dar cu bocancii în politică nu se poate. Cel puțin cu Ionuț Popovici nu merge cu bocancii. Că noi nu suntem aici la apelul bocancilor, înțelegeți? Când tu vii într-o ședință de partid și spui unui primar ales pentru meritele lui că: «Domne, capul ridicat sabia îl taie». Păi unde suntem, măi omule? Suntem pe vremea dacilor și a romanilor? Suntem pe câmpul de luptă?“ se întreabă liderul PMP.

Popovici nu neagă capacitatea intelectuală a deputatului Ion Tabugan, însă nu este de acord cu vechile practice din politica cărășeană, spunând că acesta ar vrea să câștige alegerile cu ajutorul angajațiilor Direcției Silvice Reșița, al cărei șef a fost cândva. El consideră că a venit momentul ca politicienii să nu se mai folosească de instituțiile statului în campania electorală și se declară scârbit de fripturiștii care au dus județul în acest hal.

„Domne, dacă dumneata mă întrebi pe mine «Bă, Popovici, ce ai făcut trei ani și jumătate la Consiliul Județean?» eu am ce să vă spun. Dar, dacă pe el îl întrebați ce a făcut în trei mandate la Bucuresti și cum e să stai la Capșa, unde-i 200 de euro camera pe noapte, cum e? E bine? De-aia vrea să meargă înapoi la București. Nu merge! Nu merge, gata! Trenul se oprește aici. Nu mai are nici cărbuni, nici curent. Nimic“, ne-a declarat cu năduf Ionuț Popovici.

Între timp, Ion Tabugan s-a întors în PNL, astfel că Ionuț Popovici s-ar putea vedea nevoit să colaboreze din nou cu fostul său coleg, PNL și PMP fiind în discuții pentru a face un front comun împotriva PSD.