Tren deraiat în Caraș-Severin. 13 vagoane au sărit de pe șine

Mai multe vagoane ale unui tren de marfă care transporta bare metalice au sărit de pe șine, iar unul dintre ele chiar s-a răsturnat. Traficul feroviar este închis între Caransebeș și Reșița.

Traficul feroviar pe ruta Caransebeș-Reșița este paralizat. 13 vagoane ale unui tren de marfă care transporta bare metalice au sărit de pe șine în această după-amiază în zona Cornuțel, iar unul dintre ele s-a răsturnat.

Din primele informații, nimeni nu a fost rănit. În zonă există deja echipaje care intervin, însă acțiunea este una destul de dificilă și necesită timp și resurse, așa că CFR a decis transbordarea auto a călătorilor care ar fi urmat să se deplaseze pe această rută.

„Circulația trenurilor este închisă la această oră pe relația Reșița Nord – Caransebeș din cauza deraierii, la intrare în halta Cornuțel Banat, a 12 vagoane și răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul care aparține operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo avea în compunere 25 de vagoane încărcate și circula pe relația Reșița Nord – Slatina. Menționăm faptul că în cazul acestei deraieri, în perioada necesară operațiunilor de intervenție pentru repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și a vagonului răsturnat, SRCF Timișoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relația Reșița Nord – Caransebeș.

Precizăm faptul că personalul feroviar al Sucursalelor CF București și Timișoara, pe raza cărora s-au înregitrat cele două evenimente feroviare, va interveni cu trenuri de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a vagoanelor, iar la finalul intervențiilor personalul de specialitate va verifica starea liniei şi va intervini pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, anunță cei de la CFR.