FOTO Trei zile de poveste: mii de timișoreni și turiști au participat Festivalul Medieval al Castelului Huniade

festival1
1000x100 (1)

Cea de-a treia ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade s-a bucurat de un real succes. Mii de timișoreni și turiști au participat, la finalul săptămânii trecute, la evenimentul organizat în centrul orașului care a reînviat atmosfera medievală.

Festivalul Medieval al Castelului Huniade a fost organizat de Muzeul Național al Banatului în perioada 16 – 18 iulie, în centrul Timișoarei. Potrivit organizatorilor, ediția din acest an a avut cea mai mare amploare de până acum, la eveniment participând mii de timișoreni și turiști.

Ca în fiecare an, festivalul a început cu o paradă medievală pe străzile Timișoarei. Cavalerii, domniţele, călăreţii, toboşarii, oştenii și menestrelii i-au încântat pe timișoreni cu apariţia lor spectaculoasă pe străzile oraşului. De asemenea, spectacolele cu foc şi turnirurile i-au impresionat pe spectatori.

Atmosfera medievală a fost asigurată, pe parcursul celor trei zile, de peste 150 de cavaleri și domniţe de la diferite trupe de re-enactment din România. Aceștia au încântat publicul cu lupte cavalereşti, turniruri, dansuri, spectacole cu foc, şcoli de lupte, ateliere pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie. Artiştii – profesionişti sau amatori, meşteşugarii şi angajaţii Muzeului Național al Banatului au interacţionat cu vizitatorii, i-au integrat în spectacole, s-au fotografiat cu ei, au oferit explicaţii şi i-au ajutat pe cei prezenţi să facă o interesantă şi agreabilă călătorie în timp. Unele dintre cele mai apreciate momente de pe parcursul festivalului au fost spectacolele cu cai şi cele cu foc, care de fiecare dată au făcut ca aleea de acces să fie neîncăpătoare”, a informat Muzeul Național al Banatului.

Festivalul Medieval al Castelului Huniade a fost organizat de Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

festival6

expressheadergeneral (1)

festival5

festival4

festival3

festival2

festival1