Trei zile de cursuri la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. De data aceasta, pentru cei din ONG-uri

1000x100

Săptămâna viitoare, timp de trei zile, cei care activează în ONG-uri pot participa la un curs de instruire despre politicile publice. Organizatori sunt cei de la Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF), iar locul de desfășurare este Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

Cursurile vor avea loc de luni, 9 septembrie, până miercuri inclusiv, cu un program de la 9.00 la 17.00. Scopul cursului este de a crește capacitatea organizațiilor nonguvernamentale și a partenerilor sociali de a dezvolta propuneri alternative la politicile publice pentru afaceri, pentru facilitarea dezvoltării antreprenoriatului, pentru implicarea activă a structurilor asociative pentru îmbunătățirea proceselor decizionale, orientate către cetățeni și mediul de afaceri. Sunt vizate debirocratizarea mediului de afaceri și sprijinirea antreprenoriatului, cu atenția pe cinci proceduri administrative: demararea unei afaceri, autorizarea activităților, autorizarea construcțiilor, controlul întreprinderilor și procedurile fiscale.

Cursul pentru instruirea celor ce activează în ONG-uri este structurat pe trei module: Procesul elaborării politicilor publice; Activități de susținere și promovare a propunerilor alternative la politicile publice; Instrumente independente de monitorizare a politicilor publice. Cei care doresc să participe vor avea de completat o declarație de intenție de participare la curs, o declarație de consimțământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, un formular individual pentru participanții la curs, dar și să anexeze fie contractul de voluntariat, fie adeverința de salariat la ONG-ul în care activează. Se vor mai atașa copii după buletin și după ultima diplomă de studii; după caz, o copie a certificatului de căsătorie.