Trei persoane și-au văzut moartea cu ochii pe Dunăre. Frontieriștii le-au salvat viața în ultimul moment!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – I.T.P.F. Timişoara au intervenit pentru salvarea a trei persoane, care se aflau la pescuit pe Dunăre şi care erau în imposibilitatea de a se întoarce în siguranţă la mal.

Cei trei bărbaţi plecaseră la pescuit cu bărcile proprii din tablă, dar vremea a devenit nevaforabilă, aceștia fiind obligați să înfrunte vântul puternic şi valurile mari, fapt pentru care s-au văzut în imposibilitatea de a se întoarce la mal. În urma unei sesizări verbale de la un localnic, poliţiştii de frontieră aflaţi pe un ponton M.A.I. din localitatea Baziaş au fost solicitaţi pentru a sări în ajutorul a trei persoane care se aflau la pescuit pe o barjă scufundată parţial pe fluviul Dunărea. Localnicul a menţionat faptul că cele trei persoane se află în imposibilitatea de a reveni la mal în siguranţă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Totodată, s-a primit o solicitare în acest sens şi din partea Poliţiei Transporturi Navale Moldova Veche.

,,Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă cu o ambarcaţiune din dotare, lucrătorii noştri intervenind oportun pentru salvarea celor trei persoane care se aflau în dreptul km fluvial 1073 (pe o barjă scufundată parţial), a declarat agentul de poliţie Ermina Echert, purtător de cuvânt al frontieriștilor cărășeni.

Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 40 ani, domiciliate pe raza judeţului Caraş-Severin, respectiv Timiş, au fost aduse la mal în siguranţă de către poliţiştii de frontieră.