Trei spectacole unice în trei orașe din vestul țării. Remix ID începe stagiunea de toamnă

press remix
po 1000x100px (3)

Proiectul Remix ID aduce la Făget, Deta și Timișoara un spectacol croit după 5 ani de documentare a tradițiilor etnice din județul Timiș – „Ethnic Love Mix, vol. 12”. Spectacolul de muzică, dans și proiecții video este realizat de asociația META Spațiu, în cadrul programului TM2023. 

Premiera show-ului REMIX ID va avea loc sâmbătă, în 17 septembrie, la Făget și în 24 septembrie – la Deta. Spectacolul va fi jucat la Timișoara în luna octombrie, la o dată pe care organizatorii o vor anunța ulterior.

„De sute de ani, în zona Timișului și a Banatului trăiesc pașnic, alături de români, alte 12 etnii – șvabi, maghiari, sârbi, bulgari, croați, romi, ucraineni, slovaci, cehi, armeni, italieni, evrei. Asta e povestea lor – primul spectacol Remix ID care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la aproape toate comunitățile etnice din zona Timișului și reinterpretat de artiști contemporani – interviuri, muzică, gastronomie, dansuri, tradiții, chiar și tehnici de cusut costume populare, povești de viață, mărturii tragice din istoria îndepărtată și din cea recentă.”, au transmis organizatorii.

Folosind îmbinarea dintre vechi și nou, dintre rural și urban, dintre coregrafia clasică și cea contemporană, scenariul spectacolului Remix ID își dezvăluie povestea prin dans și proiecții.

banner 1000 x 100 hd

„Compoziția spectacolului reflectă acest melanj dintre vechi și nou, deoarece aduce împreună dansurile vechi, tradiționale, dar și o coregrafie contemporană, alături de proiecții și muzică de la cei mai fresh artiști contemporani. În plus, reprezentația de la Făget va beneficia și de două ateliere alături de publicul participant – Scriere de basme contemporane, cu scriitorul Cristian Vicol și atelier foto-video cu Gheorghe Sfaițer.”, au mai adăugat organizatorii.

Regia spectacolului este semnată Olga Török, coregrafia – Gisela Elisa Heredia; proiecții și muzică – Psihodrom, cu: Luca Marcu, Eugen Curelici, Andrei Aungurencei, Cosmin Antal, Andreea Manea Irksousi, Olga Török, Antonia Itineanț si Deian Berecici.

Proiectul este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de CJ Timiș prin TimCultura 2022 și de Forumul Cultural Austriac, prin programul #newTogether.

03 britannia 1000 x 100 gif