Trei sferturi din locurile la clasa pregătitoare au fost deja ocupate în Timiş

În județul Timiș, 28 de școli au primit mai multe cereri decât au locuri disponibile, spun inspectorii școlari județeni. În total, planul de școlarizare prevede peste 6.000 de locuri pentru copiii care încep, în toamnă, primul lor an școlar. 

„Până acum au fost procesate 3.717 cereri din circumscripția care aparține școlilor și 759 din alte circumscripție. Dacă facem un calcul, 4.476 de cereri au fost depuse până acum și procesate, adică 74,42% dintre elevii care ar trebui să se înscrie în clasa pregătitoare s-au înscris. Mai avem la dispoziție încă două săptămâni, până în 29 aprilie, și vorbim de prima etapă.”, a declarat inspectorul școlar general de Timiș, Marin Popescu.

În Timişoara sunt opt unităţi de învăţământ unde s-au depus mai multe cereri decât locuri disponibile la clasa pregătitoare. Este vorba despre Colegiul Național Bănățean, Liceul „Grigore Moisil”, Liceul „Jean Louis Calderon”, Colegiul Pedagogic „Carmen Sylva” și la școlile generale nr. 19, 24, 27 și 30. La Școala Generală Nr. 7 există o singură cerere în plus faţă de numărul disponibil de locuri.

În total, în Timiș sunt prevăzute peste 6.000 de locuri pentru copiii care vor merge pentru prima dată, din toamnă, la școală.