Trei șantiere deschise în comuna Gârnic. Noua rețea de apă, gata în toamnă!

În această perioadă, administrația locală din Gârnic derulează trei proiecte de investiții. Sunt lucrări mai vechi, aflate spre final.

La peste 2,6 milioane de euro se ridică valoarea investițiilor derulate în prezent de administrația condusă de primarul Nicolae Tismănariu. Este vorba despre asfaltare străzi interioare în localitatea Padina Matei, care se bucură de o finanțare din fonduri comunitare de un milion de euro, și alimentare cu apă și modernizare drumuri sat Gârnic, peste 1,6 milioane de lei, bani atrași prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Noua rețea de apă la Gârnic va fi gata, cel mai probabil, în toamnă, spune primarul Nicolae Tismănariu.

1000x200 dacus 02

Vom finaliza în curând noua rețea, căci cea pe care funcționăm acum este veche, de prin 1973. Așteptăm ca cei de la ENEL să ne monteze un transformator, sus la bazinul de apă. La acest moment, estimez că 80% din lucrare este gata, iar în toamnă cred eu că ne vom putea lega la cea nouă. După ce vom finaliza apa la Gârnic, vom alimenta și o parte din localitatea Padina Matei unde, în perioadele secetoase, avem probleme. Așa că vom duce apa de la Gârnic, pe o conductă de 3,5 km, pentru a nu mai întâmpina astfel de probleme în viitor. Această investiție o vom face din fonduri locale.”, a explicat primarul comunei Gârnic.

publicitate si promovare online banner maxagro