Trei noi proiecte ale Primăriei Reșița intră în lucru de anul viitor

Trei fișe de proiecte depuse de Primăria Reșița la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest au fost avizate pentru exercițiul financiar 2021-2027.

Reabilitarea și modernizarea străzilor și aleilor dintre blocurile de locuințe situate în microraioanele II, III și IV din Lunca Bârzavei, reconversia funicularului cu cele opt poduri pietonale și introducerea rețelelor de apă și canalizare în zona turistică Lacul Secu sunt trei investiții care vor intra în lucru, de anul viitor, la Reșița.

„Vom primi în toamna aceasta, septembrie sau octombrie, proiectele tehnice pentru cele trei investiții, pe care le vom depunem la ADR Vest, iar după ce se deschid axele de finanțare dăm drumul la finanțări. Finanțarea este certă pentru că sunt proiecte necompetitive, proiecte cu alocare din surse financiare pe cele trei componente, și, spre deosebire de ciclul financiar trecut, aici nu mai semnăm contractul la nivel de studiu de fezabilitate, ci la nivel de proiect tehnic, ca toate demersurile să se deruleze mai repede. Sunt proiecte la care ar trebui să înceapă efectiv lucrul anul viitor”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare și modernizare a microraionului I, care nu au fost cuprinse în fișele de proiecte depuse la ADR Vest pentru finanțare, edilul a precizat că există soluții.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Microraionul I are deja proiectul tehnic realizat, încă de acum trei ani, iar în condițiile în care vor fi suficiente resurse financiare vom face și Micro I din fonduri. În cazul în care nu există, îl vom face din resurse proprii, pentru că aici sunt extrem de multe garaje care trebuie expropriate și demolate”, a conchis Ioan Popa.

FOTO: ARHIVĂ

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/