Trei luni mai are Primăria Timișoara să facă proiectul pentru transformarea Pădurii Verzi într-un mare parc. Ce o oprește?

padurea verde

Au trecut 2 ani fără trei luni de când Romsilva transfera parte din Pădurea Verde Primăriei Timișoara ca să o poată transforma într-o pădure-parc. În acești doi ani, potrivit hotărârii de guvern, autoritățile locale ar fi trebuit să întocmească proiectul de reamenajare, altminteri pădurea revine în proprietatea Romsilva. Nici până acum administrația nu s-a putut apuca de treabă din cauza unei chestiuni birocratice. 

520 de hectare din totalul de 580 ale Pădurii Verzi au trecut din proprietatea Romsilva în a Primăriei Timișoara în luna septembrie a anului 2020, fix înainte de alegerile locale, printr-o hotărâre de guvern. Documentul arăta că autoritățile locale aveau la dispoziție doi ani ca să întocmească proiectul de transformare a pădurii într-o pădure-parc. Altminteri, Pădurea Verde se întoarce în proprietatea Romsilva.

Problema este că nici până acum primăria nu a putut întocmi acel proiect, din cauză că Timișoarei i-a fost transferat fondul forestier, nu și aleile din pădure.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Nu s-a făcut absolut nimic în această privință până acum. Am făcut o hotărâre de consiliu local prin care am cerut de la minister să ni se dea și accesul de intrare în pădure, mai precis aleile și linia electrică, pentru că acelea nu au fost date ca în cazul pădurii de la Iași. Acolo, pădurea a fost dată prin hotărâre de guvern ca un tot întreg, cu tot cu alei. Aici doar partea forestieră. Studiul trebuie făcut până în luna septembrie pentru că expiră cei doi ani în septembrie, iar dacă nu sunt reglementate căile de acces nu se poate face acest studiu. Sper ca acestea să fie date printr-o hotărâre de guvern. Pe de alta parte, vom avea alți 5 ani în care trebuie să punem proiectul în vigoare, dar acum, termenul limită este septembrie anul acesta.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

Planul de amenajare a Pădurii Verzi presupune transformarea acesteia într-un spațiu de recreere cu piste de biciclete, foișoare, tiroliene, zone de picnic și un spațiu pentru desfășurarea de spectacole.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/