Trei dube cu mascaţi, la Consiliul Județean! „Nu trageţi! Sunt eu, Lăscărică!“

Spaimă mare, ieri, la Consiliul Județean Caraș-Severin, după ce trei dube de jandarmi, pline cu mascați și chiar cu negociatori, au parcat chiar în fața Palatului Administrativ.

Dacă unora dintre șefii instituției le-au sunat doar telefoanele, subprefectul Cătălin Hogea a fost de față la toată desfășurarea de forțe și nu părea chiar deloc să aibă zâmbetul pe buze. Deși programată pe 1 aprilie, acțiunea nu a fost una judiciară, așa cum au crezut sau sperat unii, ci doar un exercițiu tactic de pregătire în vederea unei acțiuni ample pe care jandarmii o au mâine, 3 aprilie.

„Ne pregătim pentru dumneavoastră! Astăzi, 1 aprilie a.c., am exersat în Centrul Civic al municipiului Reșița scenariul ce va fi prezentat în data de 3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române. O parte din exerciții vor fi executate de luptătorii Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. Vă așteptăm alături de noi marți, 3 aprilie, între orele 11.30-13.00, pentru a putea urmării exercițiile demonstrative”, explică plt. maj. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei cărășene.

Cu toate acestea, mărturisesc că puținii reșițeni aflați în Centrul Civic, care nu s-au lăsat izgoniți de ploaie, le-au urat jandarmilor să se întoarcă și, de acea dată, să nu mai plece cu „mâna goală” din clădire. Ciudat și 1 aprilie ăsta!