Trei condamnați pentru șantaj, în Primăria Lugoj!

Potrivit unei sentințe dată în primă instanță de Judecătoria Lugoj, trei indivizi din comuna timișeană Darova, găsiți vinovați pentru șantaj și complicitate la această infracțiune, vor lucra câte 90 de zile în Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei sau pentru administrația locală.

Valentin Ionel Ghedovescu a fost condamat zilele trecute pentru șantajarea unui bărbat de 29 de ani din localitate la doi ani și șase luni închisoare. Instanța a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere pe un termen de 3 ani, dar totodată l-a obligat pe inculpat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile. La Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei Lugoj sau Primăria Municipiului Lugoj. Găsiți vinovați pentru complicitate la infracțiunea de șantaj, Alexandru Zgriba și Bogdan Viorel Momirov urmează să execute pedepse similare cu cea aplicată lui Ghedovescu. În plus, fiecare dintre cei trei inculpați va plăti părții vătămate, Adi Bucurici, câte 1.000 de euro, reprezentând daune morale.

Condamnările celor trei indivizi au venit după ce, în iulie, anul acesta, Ghedovescu l-a contactat telefonic pe Bucurici și i-a cerut imperativ să se prezinte în fața unui magazin din comună, unde a fost amenințat de acesta și ceilalți doi, Zgriba și Momirov, cu acte de violență. I-au dat la dispoziție o săptămână pentru a le aduce 1.000 de euro. Depășirea termenului ar fi însemnat, i-au atras atenția, dublarea sumei. Ghedovescu a pretins banii sub pretextul unei „datorii”, prețul pe care Bucurici ar fi trebuit să-l plătească deoarece i-ar fi jignit sora. De frica bătăii, Bucurici a plătit 1.000 de euro, dar a anunțat totodată și organele de cercetare penală, care au constatat că șantajul.

1000x100 resita 02

„Este o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere, dar suntem nemulțumiți de cuantumul acesteia, este o exagerare din punctul meu de vedere având în vedere că ne referim totuși la o infracțiune de șantaj. Probabil că vom face apel, chiar dacă e o pedeapsă cu suspendare. Nu sunt de acord nici cu daunele morale, pe care le consider de asemenea a fi exagerate și total nedovedite”, a comentat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul lui Zgriba.