Treabă românească! Blocurile ANL din Lugoj nu pot fi locuite nici după patru luni de la repartizare

explo 1000x200

Situație incredibilă la mai mult de patru luni de la repartiția apartamentelor din ultimele două blocuri construite prin programul ANL în Lugoj, pe Aleea Țesători, în cartierul din spatele stadionului municipal. Solicitanții, care au primit cheile pentru cele 60 de apartamente cu două camere, nu s-au putut mutat încă în locuințe.

Motivul: cele două blocuri încă nu au fost racordate la rețeaua de energie electrică și nici gazele nu pot fi folosite pentru sistemul centralizat de încălzire și pentru aragaz. Administrația locală lugojeană susține că demersurile făcute până acum nu au dat niciun rezultat.

„Din decembrie, de când au fost repartizate locuințele, au fost mai multe solicitări, dar fără succes, către cei care trebuie să execute racordul la curentul electric. Chiar luna aceasta am primit promisiunea că vor începe lucrările. Ce a depins de noi am făcut. Nu putem să dăm oamenilor, care așteaptă să se mute, un termen clar când vor fi racordați la curent. Știm că este o situație de neînțeles, dar nu avem cum și cu cine să colaborăm”, a declarat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Contractele de închiriere cu beneficiarii vor fi semnate abia după ce apartamentele vor avea curent electric și posibilitatea de încălzire de la sistemul centralizat, precum și contractual pentru furnizarea de gaze naturale în locuințe. Până atunci nu se percepe taxa de chirie.

banner 970 x 250